Spitalul de Urgență din Bârlad este paralizat, fabricile din județ își închid porțile din cauza Covid 19!

SITUAȚIE EXTREMĂ… Județul Vaslui are toate șansele ca, în ritmul de îmbolnăviri actual, să devină al doilea caz „Suceava”. Datele oficiale ale DSP Vaslui arată că numărul de cazuri cu coronavirus a crescut foarte mult, a explodat, pur și simplu. În județ erau, ieri după-amiază, 287 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (73 de persoane internate în spitalul Bârlad, decedate – 22 de persoane, 151 de persoane vindecate și 41 de persoane pozitive la domiciliu).

La nivel național, ambulanțele stau la coadă ca să lase în spitale pacienții care au fost diagnosticați cu noul coronavirus! Tot mai mulți români se îmbolnăvesc, spitalele sunt deja pline, iar cadrele medicale tot mai obosite după luni de luptă. Numărătoarea arată 767 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

La nivelul județului Vaslui, sunt zeci și zeci de persoane de la instituții cheie din județ care au fost testate sau chiar confirmate cu coronavirus, însă conducătorii acestor servicii deconcentrate – IPJ, APIA etc – țin secrete toate aceste date.

„La APIA Vaslui e focar de Covid 19, dar presa nu scrie nimic! A fost închis sediul APIA joi-vineri pentru dezinfecție. Sunt 2 persoane spitalizate, 3 in izolare, iar 14 vor fi testate luni. Cei de la APIA București au transmis că nu-i interesează, să se descurce local! Angajații sunt disperați. Scrieti dvs poate se face ceva”,

este mesajul unui cititor Vasluianul.ro.

Și la IPJ, conform unor surse, zeci de polițiști au fost deja testați și așteaptă rezultatele, după ce soțiile unor angajați MAI au fost confirmate cu Covid. La Policlinica Spitalului Județean, e jale, toată lumea s-a îmbolnăvit, pe fondul unui dezinteres total față de mijloacele de protecție.

Bomba serii a venit de la una din firmele din industria alimentară a județului Vaslui. Din cei 100 de angajați ai unui abator de păsări, 59 au Covid 19. Testările se reiau astăzi și vor fi verificat și restul personalului. Dacă se ajunge la o situație limită, unitatea ar putea avea pierderi imense.

La o altă societate din Vaslui, de data aceasta de textile, anunțul închiderii activității are la bază mai multe cazuri de coronavirus, spun unele surse neoficiale. Se pare că muncitorilor li s-a spus că se închid porțile fabricii, din cauza pandemiei de coronavirus. De altfel, una din instituțiile județene a primit un telefon buclucaș, în aceste zile. „Soția mea lucrează la societatea X, care a trimis lumea acasă, pe motiv de cazuri de coronavirus. Ori, nevasta mea umblă aiurea prin oraș. Cui să mă adresez, să nu o mai lase să umble prin tot orașul? Dacă îmbolnăvește pe cineva?”, a spus cetățeanul respectiv.

Situația este cu adevărat dramatică și din punct de vedere medical. De ieri, în Spitalul Municipal de Urgențe „Elena Beldiman”, din Bârlad, nu se mai primesc decât urgențele majore sau cazurile de Covid. Restul cazurilor sunt direcționate la Vaslui, la Spitalul Județean de Urgență.

Cum vom trece de acest episod dramatic, depinde de fiecare dintre noi. Purtați mască, respectați distanțarea socială și protejați-vă. Astfel, îi protejați și pe ceilalți!

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: