Sute de vasluieni care doreau să plece în Italia primesc o lovitură dură!

SE ÎNCHID GRANIȚELE… Veste alarmantă pentru sute de vasluieni care fie doreau să se întoarcă în Italia, după vacanța de vară, fie aveau bilete pentru un concediu în Peninsulă.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat vineri că a semnat un ordin prin care instituie carantina pentru persoanele care au călătorit în România și Bulgaria în ultimele 14 zile, decizie menită să prevină creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

Acestor persoane li se aplică obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane și personalul navigant, precizează MAE.

Măsura se aplică până la data de 31 iulie, când va avea loc o reevaluare. Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile italiene și va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea italiană.

‘Tocmai am semnat un nou decret care dispune carantina pentru cetățenii care în cele 14 zile precedente au fost în România și Bulgaria”, a precizat într-o declarație Roberto Speranza. ”Virusul nu este înfrânt și continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauți”, a explicat ministrul italian într-o postare pe Facebook.

Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetățenii străini, pe 3 iunie, când Italia decide să aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o altă țară a Uniunii Europene.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: