Safir - ceva bun pentru gratar

Șeful Sănătății dă vina pe PSD pentru creșterea cazurilor de Covid 19

POLITICĂ… În loc să se ocupe de problemele sistemului sanitar, de ceva vreme, ministrul Sănătății, chirurgul hușean Nelu Tătaru se ocupă de partea politică a pandemiei de Covid 19, ceea ce i-a atras multe critici.

Mai nou, Nelu Tătaru susține că autoritățile au gestionat bine pandemia de COVID-19, atât timp cât nu a existat factorul politic. Creșterea numărului de cazuri a început odată cu îndemnurile unor politicieni la nerespectarea regulilor și cu tergiversarea adoptării legii carantinei și izolării.

”Cred că oamenii au putut vedea că, atâta timp cât nu a existat acest factor politic, Guvernul a gestionat bine pandemia. La sfârșitul lunii mai și în prima săptămână a lunii iunie ajunsesem să avem 120 de cazuri noi de la o zi la alta.

Astăzi suntem la 1182, aproape 1200 de cazuri. Bagatelizarea a tot ceea ce a însemnat acea perioadă, instigarea la nerespectarea unor reguli, nerecunoașterea unei pandemii sau un vid legislativ de aproape 3 săptămâni au dus la momentul în care ne aflăm.

Tocmai cei care nu recunoșteau existența pandemiei, astăzi reclamă o proastă gestionare a acesteia. Poate că ar trebui să înțeleagă că nu pe suferința unui popor te urci ca să câștigi votul politic. Suntem într-un moment medical, haideți să nu-l facem politic”,

spune Tătaru.

„PSD a tergiversat adoptarea de către Parlament a legii carantinei și izolării, ceea ce a provocat un vid legislativ. Peste 4.500 de persoane infectate cu coronavirus au părăsit spitalele sau nu au putut fi internate”,

mai spune ministrul.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: