Șefa organizației de femei din Partidul Verde Vaslui: „Vreau să candidez la președinția Consiliului Județean!”

DECIZIE… Maria Mona Leonte este o vasluiancă get-beget, de câteva generații. A trăit în Vaslui, iar viața sa este strâns legată de acest oraș și de acest județ. A fost grefieră, respectiv grefieră-șef la Judecătoria și Tribunalul Vaslui, timp de 15 ani. Din 2006, este avocat și a simțit pulsul județului, ca nimeni altul. A văzut cazuri cutremurătoare, a pledat în fața instanței pentru dosare complicate, iar toată această experiență judiciară i-a demonstrat un lucru: Vasluiul este un județ care merită o soartă mai bună, chiar dacă schimbarea vine greu în această zonă.

De o lună de zile, Mona Leonte este președinta organizației județene de femei a Partidului Verde. O femeie energică, obișnuită să adune în jurul său oameni de acțiune, așa o caracterizează Andrei Abutoaie, președintele Verzilor, cel care i-a acordat credit total în activitatea politică. Și, tot de aproape o lună de zile, avocata Mona Leonte strânge semnături pentru cel mai important proiect politic din viața sa. Candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

Ar fi, fără doar și poate, singura femeie care candidează împotriva unor politicieni din partide cu nume și greutate. Dar, asta nu o sperie.

„De ce am ales Partidul Verde? Simplu. Mi s-a părut mai aproape de oameni, de ceea ce-și doresc vasluienii. Să vă spun sincer, am intrat în politică foarte speriată, cu inima strânsă.

Cred că mi-am dorit să fac politică dintr-un singur motiv: pentru că știu cum merg treburile în administrația publică și vreau să schimb această situație”,

explică viitorul candidat la președinția CJ Vaslui.

Este adevărat, mai este puțin timp pentru strângerea semnăturilor, însă are încredere că va strânge numărul necesar, pentru a intra în competiția electorală, la Consiliul Județean.

Sunt lucruri, spune președinta femeilor de la Partidul Verde Vaslui, care se pot schimba în județul Vaslui, plecând de la o problemă simplă, în aparență. În primul rând, chiar dacă nu intră în atribuțiile unui președinte de CJ, spune avocata Leonte, ar trebui să fie discuții deschise despre cât de bine își fac datoria serviciile de asistență socială din teritoriu. De acolo, pornesc toate: acte antisociale, scandaluri, nemulțumiri în comunități.

„Știu că veți spune că nu e treaba președintelui de Consiliu Județean să facă asta, însă aș milita foarte mult pentru supravegherea în comunități a copiilor cu probleme. Din cauza unui dezinteres manifestat de serviciile de asistență socială, am ajuns să se vorbească atât de rău de județul Vaslui. Cred că putem schimba ceva”,

a spus președinta organizației de femei.

Pentru orașul în care a trăit toată viața, propune o serie de rezolvări la probleme care-i nemulțumesc pe unii vasluieni.

„Voi susține dezvoltarea suburbiilor, crearea de locuri de muncă în aceste zone ale municipiului, cu facilități fiscale pentru firmele care își desfășoară activitatea efectiv în aceste zone, asigurând locuri de muncă pentru locuitori, fie în sfera serviciilor, producției.

Un transport public eficient și sigur pentru cetățeni prin achiziționarea de mijloace de transport noi, nepoluante . Apreciez că acest aspect trebuie să fie una din priorități, pentru un transport public facil și modern. Dacă ar fi după cum gândesc eu, aș merge la Emil Boc, primarul Clujului, și l-aș întreba cum de a reușit să pună la punct atât de bine sistemul de transport public în comun în orașul în care este primar, cred că am avea cu toții de câștigat.

Crearea unei infrastructuri de calitate, astfel încât locuitorii din suburbii să beneficieze de toate utilitătile în mod real (apă curentă, canalizare, gaz, curent electric, locuri de joacă pentru copii, gradinite și creșe, școli). Locuitorii comunelor limitrofe beneficiază de condiții mai bune decât locuitorii din suburbiile orașului nostru.

Trebuie luate măsuri pentru combaterea sărăciei, abandonului școlar și delicventei juvenile, prin crearea de parteneriate cu institutiile statului și promovarea actiunilor de voluntariat . Doar printr-o actiune comună vom reuși.

Mai am un mesaj, pentru toți alegătorii vasluieni: să voteze cum le dictează sufletul. S-a terminat cu votul pe bază de găleți, pixuri sau cizme de cauciuc. Când votează, să se gândească la viitorul copiilor lor”,

a mai spus președinta organizației județene de femei a Partidului Verde.

One thought on “Șefa organizației de femei din Partidul Verde Vaslui: „Vreau să candidez la președinția Consiliului Județean!”

  1. Sunt foarte mândră de programul îndrăzneț al președinției org.de femei din Partidul verzilor Vaslui și mă declar fără rezerve fana și susținătoare a sa. Imi pare sincer rau că neavând buletin de oras Vaslui, o voi putea vota doar cu gândul. FELICITĂRI DOAMNA AVOCAT.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: