Cum se va rezolva problema locurilor de parcare din Vaslui?

NEMULȚUMIRI… Nu mai este o surpriză pentru nimeni, zona centrală a Vasluiului, inclusiv cartiere precum Gară sau 13 Decembrie, sunt sufocate de numărul mare de mașini. Bulevardele reședinței de județ au fost proiectate pentru un număr mic de mașini, câteva mii, înainte de 1989. Ori, acum, conform datelor oficiale, numai la primăria Vaslui sunt înregistrate peste 20.000 de mașini, iar numărul acestora crește de la lună la lună. La acest număr, se adaugă și mașinile în leasing sau cu numere din alte județe.

Și atunci, întrebarea pe care o pun vasluienii: nu ar trebui ca primăria să închirieze locurile dintre blocuri, pentru ca locatarii din anumite zone să beneficieze de locuri sigure, seara, când se întorc de la serviciu?

Răspunsul la această întrebare îl dă primarul Vasile Pavăl.

„Sunt foarte multe solicitări, să închiriez locurile de parcare. Pot propune Consiliului Local, în proxima ședință, acest lucru, însă stau și mă întreb: în condițiile în care locurile de parcare actuale nu rezolvă decât 60% din populație, ce fac cu ceilalți 40%? Unde duc mașinile?”,

se întreabă primarul.

Acesta susține că s-a confruntat, zilele trecute, și cu o situație mai neobișnuită.

„Săptămâna trecută, am terminat de asfaltat în 13 Decembrie și un domn s-a dus și a scris pe asfalt: „Nu parcați! Loc închiriat!”. Au sărit vecinii, au făcut scandal, am trimis și Poliția Locală. Am discutat și eu cu el, i-am spus că nu am închiriat nimic. Mi-a spus că „Am pus și eu așa, să văd care e situația”.

Cred că, prin acest lucru, de închiriere a locurilor de parcare, vom crea un război total între vecini, pentru că unul va avea loc pentru mașina sa, celălalt nu va avea unde să-și parcheze autoturismul. Prioritatea mea, ca primar, va fi să găsim locuri de parcare pentru 90% dintre vasluieni, să creem locuri de parcare”,

a completat Pavăl.

Lasă un răspuns

Facebook
%d blogeri au apreciat: