REVOLTĂTOR! Un vasluian nu poate să-și înmormânteze mama, pentru că este în izolare!

NU SE POATE!… Caz înfiorător care se petrece în aceste zile în județul Vaslui. Un bărbat care și-a pierdut mama nu poate pleca din apartament, pentru că se află în izolare, după ce ar fi venit în contact cu un bolnav de Covid 19. Omul este disperat și își plânge durerea, în fața unui sistem nedrept, în care oamenii sunt blocați în case, doar pentru că au avut neșansa de a cunoaște pe cineva cu coronavirus.

„Luni după-amiază, am primit un telefon de la DSP Vaslui, în care mi se spunea să mă îndrept spre casă și să mă izolez acolo, timp de 14 zile, pentru că aș fi fost contactul unui bolnav de Covid. M-am dus acasă, mi-am dat seama că legea trebuie respectată, însă am sunat la DSP și am întrebat: „Mă trimiteți în izolare, 14 zile, dar cu ce bani? Vă întrebați dacă am bani să trăiesc, timp de două săptămâni?”. Mi s-a răspuns că pot face comandă prin telefon și mi se va aduce mâncare acasă.

Bun, vă întreb, cum i-am întrebat și pe ei: CU CE BANI? Când mă obligi și mă închizi în casă, mă lași fără surse de venituri, nu te gândești: eu cu ce trăiesc? Vă dați seama, au fost mai fericiți cei care veneau și intrau în carantină, la hotel, li se aducea mâncare la ușă, de trei ori pe zi.

Gunoiul cum îl scoți din casă, timp de 14 zile? Îl arunci pe geam?”,

se întreabă vasluianul, supărat.

Însă, marea sa durere a fost că, în timpul acesta mama sa a murit.

„Știam că mai are 1-2 zile de trăit. Am spus: „Cum o să-mi îngrop mama?”. „Nu știu, o să faceți cerere la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, să vă aprobe câteva ore în ziua înmormântării”.

Doamne, ce am putut să aud! Parcă sunt la pușcărie, nu pot să-mi îngrop mama! Sistem nenorocit și defect, care transformă oamenii în prizonierii Covid”,

spune vasluianul, aproape plângând.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: