Inspectorii ITM Vaslui au năvălit peste terasele din județ. Amenzi de sute de mii de lei!

CONTROALE…. În contextul în care multe activități din sectorul de alimentație publică sunt blocate din cauza Covid 19, inspectorii de la ITM Vaslui au făcut zeci de controale, în august, pentru a descoperi neregulile din domeniu. Astfel, în scopul identificării muncii nedeclarate, precum și a verificării modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID-19, în perioada 1 august-21 august 2020, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Vaslui, au efectuat acțiuni de prevenire și control pe toată raza judetului.

Au fost vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, terasele, aceste controale fiind efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Vaslui și ai Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități în domeniul relațiilor de muncă, fiind verificați 46 de angajatori, dintre care 42 pentru muncă fiind verificați pentru muncă fără forme legale. Un număr de opt angajatori au fost sancționați. S-au aplicat opt sancțiuni contravenționale, din care șapte pentru muncă fără forme legale. Au fost dispuse un număr de 82 de măsuri și aplicate amenzi în valoare de 340.000 de lei.

În domeniul sănătății și securității în muncă au fost verificați un număr de 32 de angajatori, fiind constatate 56 de deficiențe. Au fost sanctionați 28 de angajatori, fiind aplicate 53 de avertismente și 3 amenzi, în valoare de 7.500 de lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: