Primăria Bârlad nu alocă fonduri pentru dezinfectanți și materiale sanitare, avertizează deputatul Olteanu

MARE SCANDAL… Astăzi, în cadrul Consiliului Local Municipal Bârlad ar urma să se discute despre proiectul prin care municipalitatea alocă fonduri unităților școlare, pentru ca noul an școlar să înceapă în condiții de siguranță pentru mii de elevi din oraș.

Ori, susține deputatul bârlădean Daniel Olteanu, nu s-a prevăzut nicio sumă în buget pentru cheltuielile sanitare, în contextul pandemiei de coronavirus.

„În rectificarea bugetului din acest an, programată pentru ședința Consiliului Local de joi, 27 august, nu există fonduri alocate școlilor și grădinițelor din oraș, pentru ca acestea să se poată pregăti cu toate materialele sanitare necesare, în așa fel încât să-i primească pe copii în condiții de siguranță maximă.

Dezinfectant, măști și mănuși de protecție, separatoare din plexiglas pentru bănci, șervețele de unică folosință, rezerve de săpun și apă etc. – toate sunt, în opinia dlui Boroș, mult mai puțin importante decât organizarea alegerilor locale!

Pentru astea, da, sunt bani la buget! Pentru copiii noștri și pentru profesorii care urmează să revină în sălile de clase, adică în colectivitate, unde sunt expuși unui risc evident de infectare, NU sunt fonduri!

Că suntem pe cont propriu în lupta cu acest virus e o realitate.

Acum, înainte să auzim din nou clopoțelul de la școli, mesajul pe care îl transmite încă primarul Dumitru Boroș e cât se poate de clar: „Copii, părinți și cadre didactice, descurcați-vă! Noi ne pregătim de alegeri!”

Ping-pongul cu responsabilitatea este marcă înregistrată a actualilor lideri PNL, care pasează răspunderea de la Guvern la primari, de la primari la directorii de școli și de la directorii de școli la părinți, profesori și copii. Rămâne cum au stabilit: fiecare pe cont propriu! Scapă cine poate!

Domnule Boroș, ajunge cu deciziile păguboase pentru Bârlad și pentru bârlădeni! Nu e suficient că ați închis Spitalul din Bârlad, acum vreți să transformați școlile în focare de Covid-19, ca să puteți justifica achizițiile pe care le-ați făcut în starea de urgență?

Vă cer să retrageți de pe ordinea de zi actualul proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară și să reveniți urgent cu un altul, în care prioritară să fie asigurarea condițiilor de siguranță în toate unitățile de învățământ!

Sănătatea a mii de copii, a profesorilor, a părinților și bunicilor e mai presus decât orice proiect pe care vreți să-l bifați acum, la repezeală, în prelungirile unui mandat ratat!”,

este avertismentul parlamentarului bârlădean.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: