Vasluiul a ajuns la nivelul Bacăului, sunt 122.000 de alegători cu drept de vot în listele electorale permanente!

HALUCINANT… Peste 122.000 de alegători cu drept de vot, în listele electorale permanente ale municipiului Vaslui. O cifră halucinantă, care arată că – pe hârtie, cel puțin! – reședința de județ trece de 140.000 de locuitori, aproape cât municipiul Bacău.

Diferența între cei 55.000 de locuitori în municipiul Vaslui, înregistrați la ultimul recensământ, și populația actuală, de 140.000 de persoane, este enormă, asta este foarte clar.

De unde provine diferența aceasta enormă? De la zecile de mii de moldoveni care și-au făcut buletine pe Vaslui, deși habar nu au în ce cartier este garsoniera sau apartamentul pe care au documentele de reședință.

Cu siguranță, cei 40-50.000 de moldoveni care au domiciliu pe Vaslui nu vor veni la vot. Nu au venit la europarlamentare, nici la prezidențiale, la niciun tur de alegeri. Cu toate acestea, primăria va trebui să pregătească secții de votare și pentru ei, secții în care nu va călca nimeni în ziua votului.

Și o idee interesantă: dacă nu ar fi fost pandemia de Covid 19, care i-a împiedicat pe moldoveni să ajungă la Vaslui, probabil că am fi vorbit de peste 130.000 de persoane cu drept de vot și o populație de 150.000 de locuitori.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: