Povestea scaunelor alb-roșii de la Stadionul Municipal Huși: „NU are nicio conotație politică, nimic!”

REPLICĂ… Unii hușeni, înfierbântați de campania electorală, au găsit ca subiect de discuție un lucru aparent banal: culoarea scaunelor de la Stadionul Municipal! Dat fiind că primarul Ioan Ciupilan este de la PSD, iar scaunele de pe Municipal sunt alb-roșii, cârcotașii au găsit de cuviință să spună că ideea primarului, de a monta scaune roșii, are legătură cu partidul din care este.

Nimic mai fals, explică Ion Iacob, consilierul primarului Ciupilan, om de sport recunoscut în municipiu.

„În vara anului trecut, echipa de fotbal a orașului, ACS Hușana, urma să susțină meci de accedere în liga a III-a, cu reprezentativa județului Iași.

Era luna iunie, iar starea stadionului era destul de precară. Așa se face că, dl. primar Ciupilan s-a implicat în modernizarea stadionului, sperând că vom promova în a treia ligă, fapt care ar fi impus alte condiții la stadion. Firma Parcuri Verzi, din oraș, a fost însărcinată cu găsirea unui furnizor de scaune pentru stadion. Prin mai multe relații, s-a ajuns la un furnizor de scaune din Turcia, care lucrase și cu UTA Arad. Furnizorul ne-a comunicat că făcuse o comandă mai mare pentru stadionul din Arad, în culorile alb-roșu, așa că ne putea livra 2.000 de scaune, la un preț foarte bun.

Față de 5 lei, cât costa un scaun pentru alte scaune, noi, la Huși, am plătit un preț de doar 3 lei, aproape la jumătate. Aceasta este povestea scaunelor alb-roșii de pe Municipal, care nu are nicio legătură cu zvonurile politice din oraș”,

explică Ion Iacob.

Pentru că echipa județului Iași nu a înregistrat condițiile necesare pentru meciul de baraj, ACS Hușana a promovat de drept în liga a III-a. În aceste condiții, prin grija primarului Ioan Ciupilan, s-au făcut investiții masive la stadion, pentru ca arena să îndeplinească toate condițiile pentru liga a III-a. S-au făcut grupuri sanitare moderne, a fost reabilitat corpul administrativ, fiind modernizat cu tot ce este nevoie pentru competiții de liga a III-a, s-a refăcut gazonul și s-au montat în jur de 2.000 de scaune.

La acest moment, chiar dacă ACS Hușana este club privat, primăria și Consiliul Local nu percepe niciun leu pentru activitatea sportivă de la stadion, dimpotrivă, autoritățile locale plătesc toate utilitățile – apă, gaz, electricitate – iar elevii Hușului care doresc să desfășoare activități sportive acolo sunt bine primiți în fiecare zi.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: