Un primar gospodar pe Valea Prutului, despre care s-a auzit și în Republica Moldova, peste Prut!

OMUL CARE SFINȚEȘTE LOCUL… Neculai Moraru, primarul de la Fălciu, este un nume cunoscut între primarii din județul Vaslui. Are în spate multe mandate, realizări foarte multe și, de câțiva ani, este președintele Asociației Comunelor din România, filiala Vaslui.

Și, tot de câțiva ani, de primarul de la Fălciu se vorbește și peste Prut, acolo unde mai multe comune au relații de prietenie și colaborare cu Fălciul, cu rezultate foarte bune. Dar, cel mai important lucru, primarul acestei comune a investit mult suflet în ceea ce înseamnă viitorul comunei, adică elevii Fălciului, iar rezultatele sunt remarcabile. Numai în acest moment, sunt în derulare sau aproape de finalizare proiecte pe învățământ de aproape 2,5 milioane de euro, printre cele mai mari sume din județ.

„Eu nu am să intru în polemică, cu niciun contracandidat, voi merge în continuare pe proiectele pe care le avem în derulare, sunt milioane de euro, pentru care nu găsim constructori.

Numai în ultimul mandat, din 2016, am avut proiecte pe infrastructură școlară foarte mari, probabil printre cele mai mari investiții în școli din județ. De exemplu, sper să terminăm până pe 14 septembrie școala de la Rânzești, o investiție de 2 milioane de lei, care presupune reabilitarea din temelii, cu mobilier nou, cu grupuri sanitare moderne, cu aparatură electronică pentru elevi, internet. Unii mai spun că nu sunt destui elevi acolo.

Eu le răspund celor care au astfel de idei că, indiferent că mai rămân 10 sau 20 de copii acolo, trebuie să aibă condiții de a învăța la nivelul secolului XXI, nu putem să-i lăsăm așa”,

explică Moraru.

Edilul comunei Fălciu dă și o veste foarte bună pentru micuții care vor păși în grădinița din satul reședință.

„Același lucru și la Copăceana, acum se învelește școala, sperăm ca până la sfârșitul lunii octombrie școala să fie terminată. Și acolo, tot o investiție foarte frumoasă, de 1,9 milioane de lei. Deci, numai în două școli avem investiții de aproape 1 milion de euro.

Mai avem grădinița din Fălciu la care, pe 14 septembrie, când începe școala, cei mici, cât și grupa pregătitoare, vor începe într-un local nou, o grădiniță de 500.000 de euro. Vor fi patru săli de clasă, cu sală de spectacole pentru cei mici, cu sală de primiri, bucătărie, condiții de refrigerare a produselor, centrală proprie, grupuri sanitare moderne. Părinții abia așteaptă să aducă copiii, să vadă ceea ce este în interior, mai ales că va fi o grădiniță ca în Europa, cu sistem de alarmare și tot ce este nevoie.

Pe copiii de la Bozia și Odaia Bursucani îi vom aduce cu microbuzele la această grădiniță, cu care ne mândrim deja.

Acum, am scos la licitație liceul tehnologic, cu 9 săli de clasă, prin Programul Operațional Regional. Este vorba de proiectare și execuție, în verificare la ANAF, după care va intra în procesul de licitație, o investiție de 1 milion de euro, construcție nouă, cu săli de clasă, laboratoare, bibliotecă. Sperăm ca, la final, când lucrarea va fi gata, toți copiii din clasele I-XII să învețe într-un singur schimb, să nu mai fie probleme cu decalarea orelor”,

spune primarul, printre cei mai buni primari din județ.

Cu siguranță, date fiind investițiile promovate de primar, Neculai Moraru va avea prima șansă pentru un nou mandat, spun localnicii.

Un comentariu despre: “Un primar gospodar pe Valea Prutului, despre care s-a auzit și în Republica Moldova, peste Prut!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: