Un candidat bârlădean, despre orașul în care a crescut și s-a format: „Am văzut furie și deznădejde”

PROMISIUNE… Fără îndoială, deputatul Daniel Olteanu, bârlădean la origine, un om ancorat în problemele orașului, este un candidat redutabil la alegerile din 27 septembrie. Știe, poate și are toate atuurile pentru a fi un bun primar.

Cel care dorește să ajungă la primărie, pentru a oferi un nou mod de a face administrație, transparent și în beneficiul cetățenilor, a fost prezent în ultimele zile în mai multe cartiere ale orașului, pentru a sta de vorbă cu locuitorii Bârladului. Ce a găsit acolo? Multă nemulțumire, dar și un dram de speranță. A promis că, dacă nu reușește să aducă apă, canalizare și asfalt, ca primar, în patru ani de zile, pleacă singur de la Primărie.

Să-l lăsăm pe Daniel Olteanu să ne povestească.

„Furie, dezamăgire și deznădejde am găsit în ochii oamenilor din cartierele Munteni și Podeni.

Două cartiere istorice ale Bârladului au fost sacrificate pe altarul promisiunilor electorale și sunt condamnate să trăiască la marginea civilizației. Acolo unde nu mai există nici încredere, nici speranță.

Batjocura din partea Primăriei și a autorităților locale, care i-au abandonat pur și simplu pe bârlădenii din aceste zone, ustură cel mai tare când vine momentul să achite taxele și impozitele.

Oamenii plătesc taxe de oraș pentru condiții mai rele ca la țară: drumuri de pământ, nămol la poartă, W.C. în fundul curții și spălat la lighean.

De ce, domnule Boroș? Altceva le-ați promis în 2016. Până când???

Am ajuns în mijlocul bârlădenilor din Munteni și Podeni cu UN ANGAJAMENT ONEST: ca primar, dacă în patru ani nu rezolv problema APĂ – CANAL – ASFALT, plec acasă și ies din viața administrativă și publică.

Mi s-a spus să nu fac asta, e prea riscant. Cred că avem nevoie, totuși, de oameni politici care să-și asume decizii și care să nu pună statutul lor mai presus de ce ar trebui să aducă pozitiv în viața cetățenilor. Din acest motiv, repet, apăsat: 4 ani e termenul pe care mi-l ofer, ca primar, pentru a schimba fața cartierelor Munteni – Podeni.

Și îmi voi respecta angajamentul! În cel mult patru ani, vreau să nu mai avem în Bârlad diferențe extreme între condițiile de viață din cartiere.

Toți bârlădenii sunt egali în drepturi. Cei care spun altfel și continuă să îi trateze pe unii oameni ca și când ar fi cetățeni de categoria a doua, nu au ce să caute în administrație!

Am sădit o sămânță de speranță în Munteni și Podeni, putem să punem lucrurile în ordine dacă reparăm întâi ce au stricat alții, în ani și ani de nepăsare și nepricepere.

Am fost chemat să revin și, da, voi reveni în cele două cartiere, pentru că eu am încredere că speranța rodește”,

explică candidatul ALDE la primăria Bârlad.

„Acest material a fost comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE. Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 21200063”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: