Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, va oficia o slujbă la Bârzești

SLUJBĂ DE SFINȚIRE… Luni, 7 septembrie 2020, începând cu ora 16.30, va avea loc, în cadrul slujbei de Vecernie a Sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, sfințirea prăznicarului din curtea Bisericii din satul Bârzești.

Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, împreună cu preotul paroh al acestei biserici, Irimiea Eduard, și un sobor de preoți.

„Este o mare onoare pentru comuna noastră, o comună în care credincioșii îl așteaptă pe Episcopul Hușilor cu sufletele curate și pline de optimism.

Ne ocupăm de ultimele pregătiri, respectiv gazon, plantat copaci ornamentali, vopsit gard și altele, lucrări la care și-a adus aportul Primăria Ștefan cel Mare”,

spune primarul Mihai Moraru.

La intrarea în satul Bârzești, Preasfințitul Părinte Ignatie va face un mic popas în spatele Fânăriei vechi (fostul I.A.S) pentru a săvârși o slujbă de Sfințire a apei (aghiasmă). Ulucul de acolo a fost recondiționat, acesta fiind alimentat cu apă prin captarea izvoarelor vechi.

În acest loc, vor putea fi adăpate animalele care pasc pe izlaz și nu numai, iar oamenii care au drum spre ogoarele lor se vor putea răcori cu apa rece de izvor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: