Scandal la Protopopești, s-au fraudat fonduri europene! Oamenii pomenesc de primarul Florin Ionel!

MARE SCANDAL… Un uriaș scandal a cuprins, de câteva zile, comunitatea din Protopopești, comuna Tăcuta. Oamenii locului se întreabă și cer ajutor de la autorități pentru a afla unde a dispărut 1 miliard de lei vechi, bani pe care fostul președinte al Asociației Crescătorilor de Animale din sat, cumătru cu primarul, pe nume Petru Vasile Panainte, zis „Găițoi”, nu-i poate justifica în niciun fel.

Povestea începe în 2017, imediat de primarul Ionel, cumătru cu „Găițoi”, intră la primărie. Ca din senin, „Găițoi” ajunge președintele ACA Protopopești, o localitate în care sunt sute de hectare de pășune și sute de capete de animale (localnicii spun că, în urmă cu câțiva ani, erau peste 2.000 de oi, în acest sat). Se fac documente la APIA, pentru subvenții, se primesc sume uriașe de bani, care ar fi trebuit investite în întreținerea pășunilor, după care „Găițoi” își dă demisia de la ACA Protopopești, își face o casă frumoasă, își cumpără o mașină, la fel ca și cumătrul, primarul Ionel Florin, spun localnicii.

„Unde au dispărut banii de la APIA? Oamenii vorbesc, se spune că o parte din bani au ajuns la persoane din primărie, dar ceilalți bani nu se știe unde au ajuns. Fostul președinte ACA își face ditamai casa, își ia mașină, merge și ia masa numai la restaurante din Iași, în acele zile, își face cumpărăturile în Iași. Cumătrul său, primarul, își ia mașină nouă, tot în acea perioadă. Nu sunt cam multe coincidențe? Nu știm, am dori să aflăm adevărul”,

spune Valerică Sofianu, din Protopopești.

Alături de el, este tot satul Protopopești. Pentru că oamenii au văzut cum fostul președinte ACA își face casă, își cumpără mașină, trăiește pe picior mare, în zilele în care banii veneau de la APIA. Se spune că, la ordinul cuiva din primărie, ACA Protopopești este închisă, imediat ce se primește miliardul de lei vechi de la APIA, iar banii au dispărut fără urmă.

„Nu a tăiat un spin, o buruiană, nimic, de acei bani! Și-a făcut o casă ca un canton, în timp ce noi, crescătorii de animale, cerem să știm unde s-a dus acel miliard. Sunt bani, nu glumă. Oare, nu mai răspunde nimeni în țara aceasta, fiecare fură și face ce vrea”,

spune Sofianu, alături de sătenii din Protopopești.

O poveste care ar merita verificată de organele de anchetă, mai ales că, se spune prin sat, „Găițoi” – care spune mereu „I-am ouat și pe ăștia!”, atunci când îi reușește o mică șmecherie – ar fi spus că vrea să pună banii înapoi, la ACA. Poate că, atunci, vom afla dacă al său cumătru, primarul Tăcutei, are vreun amestec în poveste. Este adevărat, în Protopopești este și eminența cenușie din spatele primarului Florin Ionel, fostul senator Vasile Ofileanu. Până atunci, toată lumea este nevinovată.

Acest material a fost comandat de către P.S.D. – Organizația Județeană Vaslui, CMF: 21200019

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: