Safir - ceva bun pentru gratar

Au revenit microbuzele cu moldoveni la Vaslui. Iată în ce condiții pot veni în România!

BULUC LA PAȘAPOARTE… Vasluienii au putut observa cum, de câteva săptămâni, s-au reîntors în număr mare microbuzele cu numere de R.Moldova. Este vorba fie de cetățeni care vin fie la Serviciul de Evidența Persoanelor, fie la Serviciul de Pașapoarte.

Autoritățile moldovene precizează:

„Cetățenii români și străini, care se află pe teritoriul Republicii Moldova și intenționează să călătorească în România, pot solicita suspendarea temporară a măsurii de carantină și prin e-mail, adresându-se Centrelor Județene de Conducere și Coordonare a Intervențiilor competente teritorial.

Procedura se aplică doar în cazurile de situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/ tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică – în program de hemodializă), preschimbare documente de identitate, părăsirea țării ș.a.

Înainte de adresarea acestei solicitări, cetățenii străini trebuie să se asigure că se încadrează în excepțiile de la măsura interzicerii intrării în România. Cetățenii care se încadrează în respectivele excepții nu trebuie să mai efectueze niciun demers suplimentar”.

Cererea, cu documentele anexate, se transmite, pentru vama Albița (jud. Vaslui), la cjcci@isuvaslui.ro.

Ambasada României în Republica Moldova face apel la responsabilitate și roagă eventualii solicitanți să verifice, înainte de a transmite e-mailul cu solicitarea, dacă și în ce excepții se încadrează, întrucât resursele umane care verifică aceste cereri sunt limitate și pot procesa, în timp util, un număr finit de cereri.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: