Troița de la răscrucea a trei sate, în comuna Zăpodeni. Ieri a fost sfințită!

GEST CREȘTINESC… Ieșind din satul Ciofeni, spre satele Dobroslovești și Telejna, ajungi la o răscruce, într-un loc de pe deal, în care se întâlnesc toate drumurile. Un preot din comună, Marian Tanase, trecând pe acolo, în drum spre parohia sa, a avut o idee extraordinară. Ce-ar fi dacă, pe deal, în afara celor trei sate, la răscrucea de drumuri, s-ar face o troiță?

Prima discuție despre troiță a fost începută în urmă cu trei ani. Încetul cu încetul, din donațiile credincioșilor și cu ajutorul Primăriei, troița a fost înălțată, spre mulțumirea sutelor de credincioși din cele trei sate.

Și, ce moment ar fi fost mai potrivit pentru sfințire decât Ziua Crucii, o mare sărbătoare ortodoxă? Ieri, de Ziua Crucii, un sobor de cinci preoți, alături de primarul Ionel Chiratcu, a oficiat o slujbă de sfințire a troiței.

„Mi s-a părut un lucru extraordinar, să realizăm troița la o întretăiere de drumuri, care seamănă cu o cruce. Dumnezeu ne-a ajutat și am finalizat troița”, a spus părintele Tanase, care a mulțumit primăriei pentru ajutorul dat prin betonarea soclului, dar și celelalte lucrări din zonă.

„Suntem bucuroși că am ajutat la această troiță, în câteva zile vom termina și troița din Telejna, pentru toți credincioșii comunei”,

a spus primarul Zăpodeniului, Ionel Chiratcu.

Prezent la eveniment, președintele CJ Vaslui a dorit mult succes copiilor din cele trei sate, având în vedere că a început noul an școlar.

Acest material a fost comandat de către P.S.D. – Organizația Județeană Vaslui, CMF: 21200019

Lasă un răspuns

Facebook
%d blogeri au apreciat: