Comuna Poienești, prima comună din județ în care toți elevii au primit tablete!

CEL MAI TARE!… Realizare extraordinară a primarului comunei Poienești, Nelu Manole Caragață. Joi, 24 septembrie, toți cei 250 de copii din clasele I-VIII, elevi ai școlilor din comuna Poienești, au primit tablete gratuite. Primarul Caragață spune că toate tabletele beneficiază de internet nelimitat timp de doi ani de zile.

“Mă bucur că am reușit să oferim copiilor aceste tablete, atât de necesare în condițiile actuale, cu această pandemie de coronavirus. Comanda am făcut-o în 7 august, iar tabletele au sosit pe 23 septembrie.

Toate aceste tablete vor rămâne la copii și pe perioada vacanțelor, iar la terminarea clasei a VIII-a vor fi predate la școală. Deci, nu se predau tabletele, rămân la copii, cât timp vor fi elevi ai școlii Poienești”,

a spus primarul Caragață.

Maria Alina Neculau, directorul coordinator al școlilor din Poienești, a spus că, vineri dimineață, o parte dintre elevi au venit cu tabletele la școală și au început să lucreze pe ele. Investiții necesare pentru învățământul comunei Poienești, în condițiile în care primarul Caragață a alocat mai bine de 20% din bugetul comunei numai pentru Educație, în acest mandate.

La ultima rectificare, grădinițele din comună au primit de la CL Poienești, prin grija primarului, 30.000 de lei, bani cu care s-a cumpărat parchet, mobilier nou, pentru fiecare copil în parte, vestiare noi șI rechizite școlare.

De altfel, vorbind de preșcolari, primarul Caragață a anunțat că a comandat – o premieră pentru județ! – 85 de tablete șI pentru copiii de la grădiniță. Tabletele pentru preșcolari ajung în 3 săptămâni.

“Mai avem o veste bună pentru copiii comunei Poienești. Suntem în lucru cu proiectul WIFI4EU, de 15.000 de euro, prin care satele vor beneficia de internet gratuit, astfel că tabletele elevilor vor putea fi utilizate și în zonele în care semnalul este slab în acest moment”,

mai spune primarul.

Prin grija primarului Caragață și a directorului coordinator al școlilor din comună, toate unitățile școlare sunt în scenariul verde, semn că se respectă toate reglementările legale. Asta, în timp ce comunele din jur sunt déjà pe scenariul galben.

Și o ultimă veste, pentru profesorii din Poienești: la începutul lunii octombrie, vor veni și 19 laptopuri pentru sălile de clasă, pentru situațiile în care elevii nu vor mai veni la școală și se va trece în scenariul galben. Astfel, profesorii vor putea preda direct de la școală, către tabletele copiilor, de pe aceste laptopuri.

Lasă un răspuns

Facebook
%d blogeri au apreciat: