Vasile Filipescu, viitor consilier USR PLUS la Vaslui. Un profesor care de 20 de ani crește calitatea învățământului vasluian!

MERITĂ VOTAT…

„Mă numesc Vasile Filipescu și sunt candidat al Alianței USR PLUS la Consiliul Local Vaslui.

Am 47 de ani, sunt căsătorit, am un copil și sunt profesor în municipiul Vaslui de peste 20 de ani.

Sunt convins că dezvoltarea comunității în care trăim nu se poate face cu vechea clasă politică la putere. Tinerii care termină școlile părăsesc treptat zona din cauza lipsei acute a locurilor de muncă decent plătite.

Seniorii sunt amăgiți periodic cu creșteri de pensii care întotdeauna sunt prea mici și acoperite imediat de creșterea prețurilor.

Dacă nu ai uitat, dacă te-ai săturat de hoție, dacă vrei locuri de muncă, un oraș modern și o administrație performantă, votează-ne!

IATĂ PRIORITĂȚILE NOASTRE ÎN MATERIE DE CALITATE A VIEȚII ȘI A LOCUIRII:

 • – Implementarea bugetului participativ și a unei platforme digitale de transparență bugetară locală.
 • – Dezbateri publice obligatorii pentru bugetul localității, documentele de planificare urbană (PUZ/PUG), proiecte de investiții semnificative.
 • – Adoptarea documentațiilor și planurilor de urbanism cu respectarea condițiilor esențiale pentru calitatea vieții (acces la utilități, spații comunitare și de recreere, servicii educaționale, culturale, medicale și de mobilitate).
 • – Evaluarea cheltuielilor bugetare, în contextul unei probabile crize de resurse financiare, cu raționalizarea cheltuielilor de funcționare a aparatului propriu și creșterea investițiilor publice.
 • – Reabilitarea rețelelor edilitare și îngroparea cablurilor suspendate.
 • – Ecologizarea și amenajarea unui culoar verde pe porțiunea râului Delea, care traversează zona urbană, cu parcări ecologice (din pavele tip grilaj, prin care crește vegetația și care drenează apa), promenade, piste pentru biciclete, spații de joacă pentru copii.
 • – Re-fațadizarea clădirilor și regenerarea urbană a cartierelor de blocuri, dupa modelul proiectuli respins de la finanțare nerambursabilã pentru domeniul Culturã, de către actuala municipalitate – “Renew Vaslui – un proiect de regenerarea urbanã” – care își propunea sã facã din Vaslui un oraș efervescent, plin de culoare și de activitãți inedite, cu graffiti artistice pe blocuri, Skate Parkul si scãrile din zona stadionului.
 • – Oferte de diversificare a actului cultural-artistic și a disciplinelor sportive, practicate la nivel de masa.
 • – Soluțiile de tip SMART CITY și servicii publice online, prin digitalizarea și transparentizarea interacțiunii cu cetățenii, pentru scurtarea termenelor de emitere a răspunsurilor, avizelor sau autorizațiilor.
 • – Registru electronic pentru urmărirea în timp real a stadiului solicitărilor înregistrate la Primăria Vaslui.
 • – Impunerea profesionalismului și a competenței drept principale criterii de angajare și promovare a funcționarilor din administrația publică locală.
 • – Amenajarea de zone speciale pentru animale de companie, in parcurile publice și în cartiere.
 • – Remontarea mobilier stradal (bănci, mese, coșuri de gunoi) în zona „Corpului B de la Secu și transformarea gardului de beton, din lateralul vestic al I.P.J. Vaslui, în bănci stradale, pe tot aliniamentul acestuia, pentru a spori confortul tinerilor care frecventează zona.
 • – Amenajarea unui „Corp C – Secu”, chiar pe spațiul verde de la stradă, din dreptul parcării primăriei, pentru a da o destinație și celebrei cărări pavate care nu duce nicăieri, de pe respectivul spațiu.
 • – Extinderea adresabilității „centrelor culturale” dintre blocuri, amenajate în fostele centrale termice de cartier, astfel încât acestea să poată fi frecventate, prin rotație, atât de seniori cât și de tinerii ale căror preocupări cultural-artistice ar putea fi încurajate și susținute, astfel, de către municipalitate.
 • – Mutarea zonei de street-food amenajată cu ocazia „Zilelor Vasluiului”, pe amplasamentul inițial din cadrul bazei sportive, pe esplanada Teatrului de Vară, in Parcul Copou sau în centrul civic după modelul târgului de Crăciun, pt. restricționarea traficului doar în timpul concertelor.
 • – Inscriptionarea cu litere vizibile panoramic a numelui VASLUI pe dealul padurii Paiu, ori pe cel de la Gura Bustei / Bahnari, după modelul BRAȘOV pe Tâmpa”.

Material de propagandă electorală comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS) și realizat de operatorul economic Vasluianul Press SRL Vaslui.

Cod unic de identificare 21200391

Lasă un răspuns

Facebook
%d blogeri au apreciat: