Cine vor fi „aghiotanții” lui Buzatu, la Consiliul Județean?

ALEGERE GREA… Dumitru Buzatu a mai câștigat un mandat la Consiliul Județean. Cu greu, pentru unii, suficient, pentru alții, Buzatu își continuă odiseea în fruntea județului. Însă, sub alte auspicii, pentru că are pe urmele sale mulți consilieri locali din PNL și, noutate absolută!, USR.

De ce spunem asta? Conform calculelor oferite de mai multe partide politice, s-a terminat cu activitatea lejeră a liderului județean PSD în fruntea Consiliului Județean. Pe baza voturilor de duminică, PSD va avea doar 14 mandate, în timp ce PNL are 12 mandate, cu mult mai multe față de mandatul trecut. Intră în Consiliul Județean și USR, cu 3 mandate, ceea ce înseamnă că așa-zisa Opoziție de la Vaslui are 17 mandate. Adică jumătate dintre mandatele de la CJ.

Vine din spate și ALDE, cu cele trei mandate, caz în care Buzatu poate spera că va controla situația, având și el 17 mandate. Bineînțeles, ALDE va dori să aibă un vicepreședinte, iar acesta poate fi Dan Marian, cel despre care s-a tot vorbit în timpul campaniei electorale pentru acest post. Sau, cine știe?, alt lider ALDE…

Și mai este un element demn de luat în calcul. Cu cele 5 procente luate de PRO România, organizația lui Ponta obține, la redistribuire, două mandate de consilier județean. Teoretic, cu votul lui Buzatu, PSD-ALDE-PRO România poate însemna o alianță de 20 de voturi, suficientă pentru a trece toate proiectele.

Dar, cine vor fi vicepreședinții lui Buzatu? Prima variantă, în care ALDE acceptă să meargă alături de Buzatu, ar fi Ciprian Trifan (PSD) și Dan Marian (ALDE). O a doua variantă ar putea fi formată din membri de la ALDE și PRO România, adică Dan Marian și Emil Dorin. Orice este posibil, în zilele următoare.

Inclusiv o alianță cu PNL, așa cum susținea Buzatu…

Lasă un răspuns

Facebook
%d blogeri au apreciat: