În câteva săptămâni, scăpăm de traficul de coșmar de la Crasna!

SE MIȘCĂ BINE… Vești bune pentru miile de șoferi care tranzitează drumul național 24, pe tronsonul Bârlad-Crasna-Vaslui. În maxim 2 săptămâni de zile, mașinile ar putea circula pe noul pod de la Crasna, astfel că actualele cozi de pe podul improvizat vor deveni amintire.

Constructorul ieșean s-a mișcat foarte bine și, în loc de 9 luni de zile, cât trebuia să fie execuția, a promis că va finaliza lucrarea în octombrie, cu trei luni în avans.

Podul de la Crasna traversează pârâul Lohan, iar prin studiul de fezabilitate s-a propus construirea unui pod nou, cu o deschidere de 27 m (lungime totală de 32,10 m), cu suprastructură din grinzi de beton precomprimat. Podul va fi prevăzut cu o lătime a părții carosabile de 7,80 m și două trotuare a câte 1,50 m lățime, fiecare. Sectorul de drum pe care este amplasat obiectivul de investiții face legătura între municipiile Bârlad și Vaslui, fiind și legătura spre București și Iași.

Momentan, circulația pe sectorul de drum mentionat se desfăsoară pe o variantă provizorie, în conditiile în care vechiul pod, construit din grinzi metalice cu zăbrele, a fost exploatat până în anul 2009.

Lasă un răspuns

Facebook
%d blogeri au apreciat: