Răsturnare de situație: Buzatu mai câștigă 100 de voturi, din voturile nule! Reacția liderului PSD!

DEGEABA AU NUMĂRAT… Marius Arcăleanu, candidatul PNL de la Consiliul Județean, va trebui să se recunoască învins, deși a tot sperat că va reuși să întoarcă handicapul de 3.000 de voturi, existent între el și candidatul câștigător, Dumitru Buzatu. Aseară, conform unor surse demne de încredere, s-a dat și verdictul: Dumitru Buzatu mai primește încă 100 de voturi, din cele 545 considerate nule, incluse la renumărare.

La sediul PSD, vestea a fost primită cu calm, deși au fost replici care acuză o politizare excesivă a unor instituții implicate în alegerile locale. Dumitru Buzatu rămâne președintele Consiliului Județean, oricât au încercat trompetele de partid să spună, ieri, că funcția de președinte CJ se „joacă”.

„Contestația PNL Vaslui a fost acceptată! S-au renumărat voturile nule la alegerile pentru președintele CJ. Ca urmare, candidatul PSD a mai câștigat 100 de voturi, mandate valide, după renumărarea celor 545 considerate nule.

„Contestația PSD nu a fost aceptată! Dacă mai găseam 20 de voturi, câștigam încă un consilier în CL Vaslui, în loc de a pierde un rest cât aproape un mandat întreg…

Argumente?! Apartenența politică! Altele, nu erau…

Nu-mi vine să comentez nimic pentru că nu-mi vine să cred că am ajuns atât de rău… Asta cu voturile nule e veche, dar e mărunțiș. Ce vedem acum la nivel național este despre altceva”,

a comentat senatoarea PSD de Vaslui, Gabriela Crețu.

Reacția lui Dumitru Buzatu: „Așa au făcut și în perioada alegerilor prezidențiale”

„Nu am dorit să politizăm în niciun fel rezultatul alegerilor locale. Știm că există momente tensionate, s-a acumulat o oboseală și e posibil să se mai greșească, dar nu de nivelul a ceea ce s-a speculat ieri.

Cum se face că, întotdeauna, aceste erori ne afectează doar pe noi, cei de la PSD? De exemplu, în timpul alegerilor prezidențiale, când Geoană l-a înfruntat pe Băsescu, la renumărare s-a constatat că Geoană avea multe voturi valide printre cele nule. Cred că atât candidații, cât mai ales cei din conducerea secțiilor de votare ar trebui să se intereseze mai mult, să se facă o instruire a președinților și locțiitorilor secțiilor de votare.

Cum să nu permiți unui candidat să stea în secția de votare, în ziua votului? Cât de greu este să pui și să citești două rânduri despre alegeri, din care afli că un candidat poate intra într-o secție, este perfect legal?”,

a fost reacția președintelui ales al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, seara trecută.

Lasă un răspuns

Facebook
%d blogeri au apreciat: