Safir - ceva bun pentru gratar

Luni, aflăm lista definitivă a candidaților PSD Vaslui la Parlament! Edi Popica, locomotiva parlamentarelor!

DECIZIE… Conform unor surse din interiorul PSD Vaslui, luni ar urma să se ia o decizie privind lista de candidaturi a organizației județene, conduse de Dumitru Buzatu. Decizia se va lua de către Comitetul Executiv Național al PSD și este de așteptat să fie unele surprize, așa cum cred cei cu care am vorbit în ultimele zile.

Prima observație: municipiul Huși, care a luat un scor foarte bun la locale, nu are niciun reprezentant eligibil în lista propusă pentru Parlament. Actualul deputat PSD de Vaslui, hușeanul Aurel Căciulă, este abia pe poziția a 4-a, loc care pare să fie neeligibil. Să nu uităm că primarul Ciupilan a spulberat PNL la Huși, atât la primărie, cât și la Consiliul Local, deci PSD Huși ar trebui să aibă o persoană pe poziție eligibilă.

A doua observație: dacă se va schimba ordinea la Senat, iar Vali Caragață trece pe poziția a doua – lucru puțin probabil, pentru că tânărul politician PSD, administrator public al județului – Bârladul ar putea avea trei reprezentanți în poziții eligibile (Edi Popica și Adrian Solomon, la deputați, Gabi Plăcintă, la Senat, n.r.), în timp ce Vasluiul nu va avea niciun deputat. Asta va stârni multe controverse.

A treia observație: Doina Silistru și Gabriela Crețu vor în continuare în Parlament, de aceea probabil vor face toate eforturile, la București, pentru a schimba lista. Însă, știindu-l pe Dumitru Buzatu și cunoscându-i autoritatea în partid, este greu de crezut că Marcel Ciolacu va face o astfel de imprudență, să dea complet lista peste cap. Ar fi nebunie în organizația județeană.

Să nu uităm, așa cum spunea Dumitru Buzatu, într-un interviu acordat pentru Vasluianul.ro, că liderii centrali ai partidului pot decide să trimită pe listele județene anumite persoane cu notorietate, dar care nu prind poziții eligibile în județele sau colegiile în care sunt acum. Deci, ziua de luni va fi decisivă pentru cel mai mare organizație politică a județului, care numără aproape 60 de primari, din totalul de 86.

Un lucru este sigur: cu Eduard Popica pe post de locomotivă a PSD la alegerile parlamentare, este de așteptat ca organizația să ia unul dintre cele mai bune scoruri electorale din țară. „Cred că, prin trecerea lui Eduard Popica pe prima poziție la deputați PSD ia, pe județul Vaslui, mai bine de 40-45% din voturi. Este un tânăr de perspectivă și multă lume îl va vota, are încredere în el”, a spus o sursă Vasluianul.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: