Circ și fițe electorale, la Consiliul Județean! Pentru liberalii lui Tătaru, campania nu s-a terminat!

ATITUDINE… PNL Vaslui a început în forță acest nou mandat la Consiliul Județean, printr-o ieșire teatrală din sala de ședințe. Liberalii conduși de Nelu Tătaru nu reușesc să accepte că nu au majoritatea în CJ Vaslui – așa cum o au la Consiliul Local Vaslui, de pildă – așa că apelează la tot felul de tertipuri, doar-doar vor bloca activitatea de la județ. Am văzut, ieri, o primă mostră de activitate a PNL, în calitate de „frate mai mare” al USR. Pentru că, la un moment dat, consilierii PNL au părăsit sala, mai puțin Marius Arcăleanu, care a rămas să scoată, grijuliu, și grupul de trei consilieri județeni USR…

Ședința de ieri avea un punct clar, alegerea comisiilor, plus unul de care vorbea tot județul de mai multe zile. Inclusiv trompetele de partid ale PNL trâmbițau subiectul de ieri, numai Iacob și Viziteu nu auziseră de el: alegerea celor doi vicepreședinți de Consiliu Județean.

„Nu mi se pare normal, dle președinte Buzatu, să începeți cu stângul acest nou mandat, cu vechile apucături. Nu este normal să ne informați cu câteva minute înainte de introducerea unui punct suplimentar, prin care să spuneți că este o urgență alegerea celor doi vicepreședinți. La urma-urmei, ce mare urgență este această alegere? Consiliul Județean poate funcționa doar cu președintele, nu este nevoie și de cei doi vicepreședinți”,

a susținut Liviu Iacob, un consilier extrem de acid la toate ședințele de CJ.

I-a ținut partea și colegul de partid, Gheorghe Veziteu.

„V-a șuierat glonțul pe la ureche (aluzie la rezultatul strâns pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, n.r.). Poate că, data viitoare, nu veți mai avea atâta noroc. Haideți să amânăm acest punct, reluăm ședința după trei zile”,

a spus Veziteu.

De fapt, ce au susținut liberalii, ieri? Faptul că aveau doi colegi – despre care nu am aflat clar cine sunt – de pe lista de supleanți, care nu fuseseră validați de instanță și că ar fi trebuit și aceștia să se afle în sală. Mai mult, cu tupeu, Iacob a spus că una dintre persoanele care nu fusese validată până ieri era propunerea PNL pentru postul de vicepreședinte. O vrăjeală ieftină, ușor de demontat. Numai că liberalii lui Tătaru nu au înțeles că numărul de consilieri de ieri din sală, 31, cu mandate validate, era perfect pentru a ține o ședință de Consiliu Județean.

Așa că s-a discutat despre alegerea vicepreședinților. Iar Iacob și Veziteu au scos toată artileria grea împotriva lui Buzatu, încercându-l să-l blocheze. Nu s-a lăsat nici Marius Arcăleanu, care a spus că președintele CJ Vaslui nici măcar nu poartă masca așa cum ar trebui. Ca atare, s-a propus din răsputeri amânarea discutării acestui punct.

„Domnule Iacob, dacă ați fi fost elevul meu, v-aș fi lăsat repetent”, a spus Buzatu, către Liviu Iacob. „Dacă ați fi fost profesorul meu, nici nu aș fi venit la orele dvs”, i-a dat replica liberalul.

Pentru că șeful județului a dat semne că nu va retrage acest punct, cu alegerea viceprimarilor, consilierii PNL au apelat iar la un truc ieftin, folosit și în legislatura trecută. S-au ridicat din sală și au plecat. Interesant a fost altceva. Rămas în urmă, Marius Arcăleanu a demonstrat că este un fel de dirijor al consilierilor USR-PLUS, pe care mai-mai că ia împins afară din bănci.

Jenant! Pentru asta au votat vasluienii USR-PLUS, pentru ca liberalii să-i ia de mână pe consilierii acestei alianțe și să-i conducă afară din sala de ședințe? Ceva nu este în regulă, iar vasluienii ar trebui să mediteze mai mult, atunci când aleg un partid sau altul. Cei trei consilieri USR-PLUS au avut o atitudine slugarnică în ședința de Consiliu Județean, fapt care nu le face cinste.

Rămași singuri, fără colegii de la PNL și USR-PLUS, cei de la PSD, alături de PRO România – ALDE au votat singuri viitorii vicepreședinți, adică pe Ciprian Trifan și pe Dan Marian. În ciuda amenințărilor liberalilor, că vor ataca decizia și că vor face și vor drege, numirile de ieri sunt perfect legale. Întrebarea este: chiar așa vor să se comporte oamenii lui Tătaru timp de patru ani?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: