Crâșmele, magazinele de haine și piețele agroalimentare, „periate” de inspectorii ITM Vaslui!

CA VULTURII… Timp de două zile, pe 24 și 25 octombrie, un număr de 11 inspectori de muncă din cadrul ITM Vaslui au mers pe teren, pentru a controla angajatorii care desfășoară activități comerciale, restaurante, baruri, piețe agroalimentare și de alimentație publică în principalele centre comerciale din Vaslui și Bârlad.

Acțiune de control, spune conducerea ITM, a avut ca obiective verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19 și asigurarea unui mediu sigur pentru sănătatea lucrătorilor, identficarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, verificarea modului de respectare a dispozițiilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă și în domeniul relațiilor de muncă în contextul legislației specifice stării de alertă.

În cadrul acțiunilor de control au fost efectuate verificări la un număr de 60 agenți economici, fiind identificate 110 de persoane care desfășurau activități la angajatorii controlați. Pentru un număr de 12 angajatori, la care în timpul controalelor s-au constatat nereguli cu privire la triajul epidemiologic, portul măștilor, distanțarea socială delimitarea traseelor de deplasare ș.a., s-a luat măsura înștiințării pentru a prezenta documentele necesare finalizării controalelor inițiate.

„După verificarea documentelor, inspectorii de muncă vor finaliza acținile de control inițiate, prin încheierea proceselor verbale de control, trasarea măsurilor obligatorii de remediere ce se impun și aplicarea sancțiunilor contravenționale acolo unde este cazul. Acțiunile de control s-au desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor speciale de protecție”,

au anunțat șefii instituției.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: