Președintele CJ Vaslui a fost felicitat public de către Episcopul Hușilor! Primarul de la Ștefan cel Mare, un bun creștin!

EVENIMENT… Ieri, președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, de hramul Bisericii din satul Mărășeni, comuna Ștefan cel Mare.

Sfântul lăcaș are o însemnătate istorică aparte pentru comunitate, având o vechime de mai bine de un veac. Lucrările pentru ridicarea așezământului au început în 1912, iar biserica a fost sfințită pe 2 decembrie 1918. De atunci, lăcașul a suferit în mai multe etape ample lucrări de refacere.

Cu prilejul slujbei de la biserica Mărășeni, Prea Sfinția Sa Ignatie a ținut să îi ofere președintelui CJ, Dumitru Buzatu, un mic dar, de ziua onomastică, constând în două cărți depre ”Viețile sfinților de peste tot anul” și ”Învățătura despre sfintele icoane”, mulțumindu-i, totodată, pentru buna colaborare între instituția Bisericii și Consiliul Județean Vaslui.

Episcopul Hușilor a ținut să-i mulțumească și primarului comunei Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, pentru implicarea în viața bisericii, reușind să aloce, prin Consiliul Local, finanțări pentru toate lăcașurile de cult din comună, considerându-l un ”vrednic credincios”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: