Safir - ceva bun pentru gratar

De luni noaptea, veți ieși din case doar cu declarații pe proprie răspundere! Riscați mult, fără documentele legale!

NU ÎNCĂLCAȚI LEGEA!… Între orele 23.00 și 5.00, nu veți mai putea circula liberi, după cum doriți, începând cu luni noaptea, fie că este vorba de municipii, orașe sau comune. Dacă veți ieși pe străzi, după această oră, la Vaslui, să vă așteptați să fiți legitimați de către organele de ordine.

Ca și în perioada stării de urgență, dacă veți fi prinși pe străzi, noaptea, fără să aveți o justificare legală, de genul celor cuprinse în hotărârea 52 a CNSU, riscați amenzi usturătoare.

Conform hotărârii CNSU, va fi permis să ieșiți din case, noaptea, însă în anumite condiții:

„În toate localitățile din România, să fie interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Deplasarea în acest interval va fi permisă doar în următoarele situații, pe baza legitimației de serviciu, a adeverinței eliberate de angajator sau a declarației pe propria răspundere, în funcție de situație:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie”.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

„Declarația va fi scrisă de mână, în care spune clar motivul deplasării, bineînțeles, cu datele personale ale persoanei respective. (…) Poate să fie și un formular, pentru cine vrea să descarce un formular; deci merg amândouă soluțiile”,

a explicat Raed Arafat, într-o conferință de presă la Guvern.

El a mai spus că se menţin excepțiile de la portul măștii dacă persoana respectivă se află singură, mănâncă, bea sau fumează.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: