Fostul președinte ANAF, vasluianul Gelu Ștefan Diaconu, face echipă cu deputatul Olteanu! Ar putea fi ministru!

0
157

UN VASLUIAN DE-AL NOSTRU… Gelu Ștefan Diaconu, un profesionist în Finanțe Publice, fost șef al Vămilor și fost președinte ANAF, s-a întors în județul în care s-a născut și în care a activat până la vârsta de 37 de ani. Fost președinte al cooperației de consum județene, înainte de a pleca la București, Diaconu spune că va candida pe prima poziție din partea PRO România din cel puțin patru motive.

„Primul este că sunt vasluian, am trăit pe aceste meleaguri. Am părinți aici, am frați, am prieteni. Am mers la pas prin județ și am văzut diferențele uriașe de dezvoltare dintre Vaslui și alte județe, ceea ce mă face să-mi doresc să schimb ceva.

Al doilea motiv este că am ajuns în mijlocul celei mai puternice organizații PRO România de la nivel național, cea de la Vaslui. Am găsit aici o echipă bine sudată, care își dorește performanță în alegeri.

Al treilea motiv este unul care ține de faptul că nu trebuie să te lași manipulat. Am lucrat în funcțiile deținute la Finanțe atât cu dl. Călin Popescu Tăriceanu, cât și cu dl. Victor Ponta, doi premieri absolut remarcabili. Dar, o spun fără nicio reținere, dl. Victor Ponta a fost cel mai bun premier pe care l-a avut România după 1989.

Și al patrulea motiv: faptul că am experiența și expertiza necesară, știu cum funcționează toate mecanismele administrației centrale”,

a explicat Diaconu, în prima sa conferință de presă oficială, susținută la Vaslui.

Surse politice susțin că, în cazul în care PRO România intră la guvernare după 6 decembrie, Gelu Ștefan Diaconu ar fi propunerea lui Victor Ponta la un post de ministru, fie la Dezvoltare, fie la Fonduri europene sau Finanțe.

La Camera Deputaților, de pe prima poziție, actualul deputat Daniel Olteanu se bate pentru a schimba județul Vaslui. A făcut-o în primul mandat, atunci când s-a zbătut să pună în atenția UE și a guvernanților proiectul „Autostrăzii vasluienilor”, o va face și în al doilea mandat, dacă vasluienii îi vor acorda votul.

PRO România Vaslui are doi copreședinți

Emil Dorin, Daniel Olteanu, Gelu Diaconu și Dan Marian

Vorbind de conferința de presă de ieri, să spunem că în noua sa structură lărgită, din care fac parte atât PRO România, cât și ALDE, vor fi doi copreședinți. Unul este Emil Dorin, care vine pe filiera PRO România Vaslui, iar al doilea este Dan Marian, din partea ALDE Vaslui, cel care va prelua, se pare, organizația, din primăvara anului viitor, când se organizează alegeri.

Acest material a fost realizat de SC Vasluianul Press SRL Vaslui, la comanda PRO România Vaslui, CMF11200008.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!