Un profesor din Vaslui acuză: „Învățământul online este o prostie!”

NEMULȚUMIREA DASCĂLILOR… Statistici oficiale arată, la ora actuală, că între 20 și 40% dintre elevii din România nu au acces la internet. Cel mai probabil, cea mai mare rată a lipsei de internet, cu efecte nefericite în noile condiții de predare, este în județul Vaslui, cu zeci și zeci de sate unde nici nu există semnal la mobil.

Profesorii vasluieni, la fel ca mulți alți profesori din țară, s-au trezit dintr-o dată cu ore în sistem online, în fața unor elevi care nici nu au tablete sau smartphone-uri. De aceea, mulți se plâng că nu intră decât 5, 6 elevi la o oră de curs online, uneori chiar niciunul, dacă vorbim de sate îndepărtate..

„Învățământul la distanță este o prostie! Nu ai cum să vezi dacă un elev este aproape sau departe de lecția predată, ca să spun așa, nu mai ai niciun control, față de cursurile în sălile de clasă.

Cum poți să ceri performanță în învățământ, câtă vreme tu ai „anihilat” olimpiadele, acel for în care se întreceau cei mai buni elevi?

Ca profesor, îți faci datoria, intri la aceste cursuri online, te apuci de predat, numai că vezi cum elevii vin și pleacă. Habar nu au ce trebuie să le transmit”,

spune profesorul Eusebiu Gherguț, de la Liceul „Ștefan Procopiu”, din Vaslui.

În ultimele zile, autoritățile din Educație au pus în fața elevilor o declarație pe proprie răspundere că nu vor înregistra sau distribui cursurile online la care participă. Această declarație pe proprie răspundere a cunoscut două forme, în decurs de doar câteva zile.

Într-o primă formă, părinții și elevii „se obligau” să nu înregistreze în niciun fel activitățile didactice desfășurate online și nici să le distribuie, pentru ca, mai apoi, să se revină asupra ei, interdicția vizând doar partea de distribuire, fără a avea acordul profesorului care susține cursul.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: