A fost lansat albumul „Tinda Raiului – mănăstiri și schituri din ținutul Vasluiului”

UN GEST APARTE… Vineri, de Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur, Seminarul Teologic din Huși și-a cinstit ocrotitorul.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la Catedrala Episcopală din Huși a fost oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte și părinții consilieri eparhiali Vladimir Beregoi și Cosmin Gubernat, părintele exarh Zaharia Curteanu, și părinți profesori de la instituția de învățământ.

Deoarece în momentul de față toate școlile fac cursurile online, elevii de la cele două profile ale Seminarului Teologic din Huși (teologie pastorală și filologie) au urmărit transmisiunea Sfintei Liturghii pe platforma online.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele consilier cultural Cosmin Gubernat a transmis mesajul de binecuvântare al Părintelui Episcop Ignatie, prezentând și inițiativa Preasfinției Sale de a marca ziua seminarului hușean printr-un simpozion și o lansare de carte.

Ierarhul Hușilor a prezentat, în întâlnirile cu studenții teologi ieșeni, în mediul online, albumul istorico-fotografic „Tinda Raiului – mănăstiri și schituri din ținutul Vasluiului”, ultima apariție a Editurii Horeb a Episcopiei Hușilor.

Profesorul hușean Costin Clit, consultantul științific al acestei lucrări, a vorbit despre rolul cultural și spiritual al obștilor monahale în istoria acestor ținuturi. De asemenea, adresându-se elevilor seminariști, a amintit de personalitățile care au activat, de-a lungul istoriei, în cadrul seminarului hușean, și de standardul ridicat al generațiilor de absolvenți care s-au perindat de-a lungul timpului.

Totodată, domnia sa a descris, din perspectiva istoricului și a cercetătorului, aspecte din viața acestei venerabile instituții de învățământ.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: