Drumarii de la Viacons Rutier au reparat drumul național Bârlad-Vaslui, în zona pădurii Crasna!

REPARAȚII… De aproape doi ani, în zona pădurii de la Crasna, pe o porțiune de 2-300 de metri, s-a observat că drumul național se afundă. În zonă există izvoare puternice, la 20-30 de metri adâncime, plus un strat nisipos, astfel că întreaga porțiune de drum este un pericol pentru trafic, mai ales că pe aici circulă mii de camioane încărcate cu 40-50 de tone de pietriș sau diverse materiale de construcții.

În 2015, s-a ales o soluție de montare a 21 de coloane, din care 15 coloane la 22 de metri adâncime și șase la 18 metri adâncime, care trebuiau să oprească alunecările de teren. Firma lui Umbrărescu a executat lucrarea, în condiții bune. Dar, în timp, s-a dovedit că soluția aleasă nu a oprit crearea de valuri în asfalt, semn că drumul național se scufundă.

Tocmai de aceea, vineri, la solicitarea DRDP Iași, drumarii de la Viacons Rutier s-au mobilizat și au efectuat lucrări de turnare de noi straturi asfaltice, pentru a reda planeitatea drumului. În baza contractelor cu Drumurile Naționale de la Iași, constructorii hușeni au executat o lucrare de bună calitate, deși șoferii au fost nemulțumiți că au fost nevoiți să aștepte în trafic zeci de minute. Drumarii hușeni s-au mobilizat foarte bine și au încheiat lucrarea într-un timp record, iar acum drumul arată din nou impecabil.

Să mai spunem că reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași și cei ai societății Viacons Rutier SA Huși au semnat, în iulie 2019, două acorduri-cadru, cu o valabilitate de doi ani (până în iulie 2021) plus un contract subsecvent privind furnizarea de mixturi asfaltice si executarea de lucrări de asternere a covoarelor asfaltice pe drumurile nationale din administrarea DRDP Iasi. Primul acord-cadru avea o valoare totală de 9,940 milioane lei și viza livrarea în vederea asternerii a 31.500 tone mixtură asfaltică de tip BA 16 și a 3.500 tone mixtură de tip MAS 16, în cadrul programului de întreținere curentă a îmbrăcăminții asfaltice aferente drumurilor naționale de pe raza județului Vaslui. Totodată, tot în iulie 2019, a mai fost semnat încă un contract subsecvent privind livrarea în vederea așternerii a 16.300 de tone de mixtură de tip BA 16, în valoare de 5,431 milioane lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: