Sute de oameni din Zorleni au stat de vorbă cu Eduard Popica! Promisiuni pentru susținerea fermierilor locali!

0
42

DISCUȚII… Eduard Popica, primul loc pe listele la Camera Deputaților din partea PSD, a mers sâmbătă la Zorleni, pentru a discuta cu locuitorii din cea mai mare comună a județului. L-au însoțit, în acest demers, deputatul Adrian Solomon și senatoarea Gabriela Crețu, care au stat și ei de vorbă cu cetățenii Zorleniului, o comună mare, bogată, cu oameni gospodari.

Ce au cerut cetățenii de la viitorii parlamentari ai județului? Măsuri de susținere a fermierilor, într-o perioadă în care se tot vorbește de închiderea piețelor, o politică mai apropiată de omul de la țară, pensii mai mari.

Ca viitor deputat al Vasluiului, Eduard Popica a promis că se va zbate pentru a duce la București mesajul oamenilor din Zorleni.

„Împreună cu echipa PSD am fost în comuna Zorleni, cea mai mare comună din județul Vaslui. Am fost întâmpinați cu brațele deschise de către doamna primar, Paula Hultoană, și de locuitorii comunei, oameni gospodari, harnici și, mai ales, dornici de dialog.

Pentru că, în mare parte, cetățenii comunei Zorleni se ocupă cu agricultura, le-am explicat o parte dintre măsurile pe care le va lua PSD pentru a le veni în ajutor, atunci când vom ajunge la guvernare:

❗️ SUSȚINEREA ȘI PROMOVAREA PRODUSELOR AGRO-ALIMENTARE ROMÂNEȘTI: crearea unei platforme care să permită populației să cumpere în primul rând produsele proaspete și de calitate obținute pe plan local, la prețuri rezonabile; promovarea produselor fabricate în România și a serviciilor oferite de firmele care activează pe teritoriul țării noastre.

❗️ASIGURAREA APEI PENTRU AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ: extinderea și reabilitarea sistemului de irigații și a celui anti-grindină; asigurarea apei în mod gratuit până la plantă, astfel încât fermele românești să supraviețuiască și să asigure hrana și în anii următori.

❗️ SUSȚINEREA FERMIERILOR ROMÂNI – SIGURANȚA ALIMENTARĂ, PRIORITATE NAȚIONALĂ: sprijinirea asocierii fermierilor pentru a deveni mai puternici în competiția europeană; majorarea subvențiilor. Astfel, asigurăm venituri sigure pentru producători și menținerea locurilor de muncă în agricultură.

❗️DEZVOLTAREA FERMELOR ȘI CAPACITĂȚILOR DE PROCESARE DIN ROMÂNIA: condiții avantajoase de creditare pentru afacerile din agricultură; promovarea agriculturii ecologice și produselor tradiționale; înființarea de noi ferme de reproducție în zootehnie”,

a spus Popica, la finalul unei zile pline, în care a stat de vorbă cu sute de oameni.

Acest material a fost realizat de către Vasluianul Press SRL la comanda P.S.D. – Organizația Județeană Vaslui, CMF: 11200020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here