O viață în slujba asistenței sociale: Roxana Hriscu a împlinit 24 de ani de activitate în DGASPC Vaslui! Este cea mai iubită directoare!

Roxana Hriscu

Să vorbești în câteva cuvinte despre Roxana Hriscu, ca om, ca specialist recunoscut în țară și în străinătate, ca director DGASPC cu abilități extraordinare, foarte iubită de colegi și de persoanele din sistemul protecției sociale din județul Vaslui, este foarte greu.

Dar, vom încerca, pentru că iubita directoare adjunctă de la DGASPC Vaslui a împlinit, în acest an, 24 de ani de activitate în domeniul protecției sociale din județul Vaslui și 21 de ani ca director general adjunct al instituției, fiind printre primele persoane care au activitat în cadrul nou-înființatei Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. în 1996.

O viață în slujba unui domeniu atât de nobil, cum este cel de ajutorare a copiilor cu probleme, părăsiți de familii, a familiilor cu mulți copii, care trăiesc adevărate drame, a bătrânilor singuri și uitați de cei apropiați. Pentru fiecare dintre aceștia, directorul adjunct de la DGASPC Vaslui – care a lucrat mulți, mulți ani alături de fostul director general Ionel Armeanu Ștefănică, ajuns acum la vârsta pensionării – a avut un cuvânt bun, un sprijin material și moral, o soluție de rezvolvare.

Pentru că, la urma-urmei, DGASPC Vaslui este instituția la care apelează toți cei care au probleme sociale, indiferent de vârstă sau de situația socială.

Într-un interviu acordat pentru Asociația „Bună Ziua, Copii din România”, cu câteva zile în urmă, Roxana a vorbit despre proiectele sale de început, atunci când era șef de centru la „Elena Farago”, din Bârlad.

„Este o onoare și o bucurie pentru mine să vorbesc de asociația „Bună Ziua Copii”, organizație care a contribuit la dezvoltarea mea personală și profesională, dar este și o misiune dificilă. Sunt două decenii de colaborare foarte frumoasă.

Am avut privilegiul, în 1998, în calitate de șef de centru, la Centrul de Plasament „Elena Farago” să lucrez cu un grup de voluntari olandezi, dispuși să împărtășească din experiențele lor în domeniul protecției copilului, grup coordonat de Christel Visser, care ulterior a dat viață organizației „Bună Ziua, Copii din România”.

Am început împreună procesul de reformă în domeniul protecției copilului și al familiei, implementând cursuri pentru personalul din centrele de plasament, am compartimentat în module de tip familial spațiile din centrul Elena Farago, urmând apoi cursuri cu specialiști de la nivelul Direcției.

Printr-un program al asociației, s-au achiziționat patru apartamente pentru tinerii din sistem, care ulterior au fost donate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Astăzi, oferă găzduire tinerilor din sistemul de protecție a copilului din județul Vaslui”,

spune Roxana Hriscu.

Probabil, nu există angajat în DGASPC sau persoană care să fi apelat la serviciile directorului adjunct din instituție și care să nu fi primit un sprijin sau o vorbă bună, în cei 21 de ani de când este director general adjunct aici.

Ca o recunoaștere a meritelor sale și a implicării sale în proiectele sociale, prin fundații și asociații din țară și străinătate, din martie 2020, Roxana Hriscu este președintele Federației Internaționale a Comunităților Educative Secțiunea România – FICE România. O organizație neguvernamentală, nonprofit, a profesioniştilor în educație şi protecție socială, care activează pentru drepturile copiilor, îndeosebi ale celor care cresc în afara familiei, la distanță de părinți, în condiții sociale dificile.

Organizația la care Roxana Hriscu este președinte pe România, a fost înființată în 1990, împlinind 25 de ani de activitate în 2015. FICE România activează în direcția formării continue a membrilor săi, prin stagii, schimburi de experiență, cursuri, dezbateri, proiecte la nivel local, regional şi național, precum şi prin colaborări cu organizații similare şi cu instituții din alte țări.

În concluzie, putem spune că, în 24 de ani de activitate în instituție, Roxana Hriscu a scris istorie în DGASPC Vaslui și va continua să meargă pe același drum al reformelor în domeniul protecției sociale, știind că are în spatele său o echipă bună, sudată, performantă, care o susține necondiționat.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: