Cum sunt umiliți vasluienii care merg la cumpărături în Marea Britanie! Un mare lanț de magazine sfidează românii!

REVOLTĂTOR… Lanțul de hypermarketuri Tesco a afișat la unul din standuri, în aceste zile, un mesaj în limba română, revoltător la adresa românilor, conform site-ului Romanian Global News.

„Avertisment pentru hoții din magazine. Hoții din magazine prinși vor fi urmăriți penal. Ofițeri de poliție îmbrăcați în civil acționează în această zonă”, este afișul scris în doar în limba română, lucru care i-a revoltat pe românii din Londra, marea majoritate dintre ei oameni așezați, cu profesii sau joburi serioase și care nu acceptă sugestia dată de afiș că românii ar fi hoți. Printre ei, mai mulți vasluieni care cred că situația nu poate fi tolerată. „Nu suntem hoți”, a scris un vasluian, pe un grup de Facebook al românilor din Marea Britanie.

„Ministerul Afacerilor Externe dezaprobă acest tip de mesaje discriminatorii care nu reflectă imaginea reală a comunității române din Marea Britanie, bine integrată și care aduce o contribuție reală la dezvoltarea societății și economiei britanice. Totodată, MAE informează că, în scrisoarea adresată conducerii companiei și poliției locale, reprezentanții ambasadei au solicitat înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum și clarificarea circumstanțelor și a motivelor care au stat la baza utilizării acestora”,

menționează MAE.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: