Fostul președinte ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, viitor senator PRO România de Vaslui: „O țară tristă, plină de panarame”

0
71

IMAGINEA VASLUIULUI… Cine nu a auzit de vasluianul Gelu Ștefan Diaconu, fost președinte ANAF, prima poziție în lista pentru Senat a PRO România Vaslui? Ei bine, după patru decenii de muncă, în funcții importante la nivel național, reputatul specialist în Finanțe s-a întors în județul din care a plecat, pentru a sta de vorbă cu conjudețenii săi, dorind să-i convingă pe vasluieni că votul lor va fi un cec în alb pentru viitorul senator.

O campanie electorală care se desfășoară în condițiile unei pandemii de coronavirus care a blocat o țară întreagă, dar care a lăsat urme adânci în sufletul reputatului specialist, plecat de pe meleagurile Vasluiului.

„De la începutul campaniei electorale am reușit să revăd meleagurile a 35 de comune din județul tinereții mele. Împreună cu deputatul Daniel Olteanu, ne-am întâlnit cu consilierii și simpatizanții PRO România din județul Vaslui.

Afară în frig sau inlăuntrul unor săli neîncălzite. Înfofoliți în haine groase, cu măștile suflând promoroacă peste ochelari am stat de vorbă cu oamenii

Ar fi multe de spus. Prefer să le înmagazinez în noianul de frustrări pe care le am încă de când am început să rod cartea fugind de sărăcie.

E o altă Românie. Un colț de țară plin de frig și noroaie, cu oameni stafidiți de necazuri, cu familii destrămate și case care stau să se prăvale asteptând bani de reparații de la cei plecați în pribegie.

Căruțe trase de animale oropsite la muncă, fântâni cu găleți atârnând înghețate și băutură ieftină turnată pe gât peste suflete chinuite…

Toată viața nu voi uita vorba unui bătrân: “Te votez pe matale, oricum nu poți fi mai rău decât panaramele lui Iohannis”.

Încep să mă afund în lacrimile sărăciei de care am fugit acum patruzeci de ani.

Între timp, un ministru bezmetic, vinovat de dezastrul finanțelor țării, defilează pe Kiseleff, bâlbâind vorbe pentru Ciolacu. Apoi, o mulțime de fripturiști din Parlament sau de la Bruxelles se întrec în a anunța că vor renunța la pensii speciale. Cu toții, nu sunt altceva decât panaramele bătrânului fără speranță…”,

scrie candidatul PRO România la Senatul României, pe prima poziție.

Acest material a fost realizat de SC Vasluianul Press SRL Vaslui, la comanda PRO România Vaslui, CMF11200008.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.