Poză de familie! Deși presa a vuit de dosarul penal al tânărului Polak, Orban tace mâlc!

0
184

SCANDAL… În iulie, premierul Ludovic Orban declara, în plenul Camerei Deputaților, că este semnatar al inițiativei “Fără penali în funcții publice”, menționând că PNL susține orice proiect care include integritatea în exercitarea funcției publice.

“În ceea ce privește inițiativa ‘Fără penali’, sunt semnatar al acestei inițiative și mai mult decât atât în proiectul de revizuire a Constituției, în urma referendumului declanșat de președintele Iohannis în data de 26 mai 2019, prin care românii au hotărât ce vor – și anume oprirea agresiunii împotriva Justiției, am inclus în proiectul de revizuire pe care l-am inițiat inițiativa ‘Fără penali’. Mai mult decât atât, am anunțat că sprijinim orice proiect care să includă în Constituția României integritatea în exercitarea funcției publice”,

spunea, atunci, Orban.

Între timp, în această toamnă, a ieșit la iveală un dosar cu condamnare penală a tânărului secretar de stat din Ministerul Muncii, vasluianul Tudor Polak, cel care se poate socoti deja cu mandatul de parlamentar în buzunar, de pe poziția a doua în listă. Vorbim de o pedeapsă de 6 luni cu suspendare, din septembrie 2010, despre care puțină lume a știut.

Scandal, discuții, bârfe, acuze. Dar, surpriză! Conducerea PNL nu spune nimic despre cazul Polak, tace mâlc atunci când este vorba de proprii colegii de partid. Mai mult, vedem și o poză înduioșătoare de familie, de acum câteva zile, în care Orban îl privește părintește pe Polak la o ședință a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

Oare, ne întrebăm: funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii, numărul 2 după ministrul Violeta Alexandru, nu este funcție publică? Cea de deputat, ales al poporului, după 6 decembrie, nu va fi funcție publică, vizibilă pentru toți românii? Și atunci cum rămâne: cu sau fără penali în funcții publice, domnilor de la PNL?

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.