Un primar vasluian acuză: „Este cea mai tristă zi din viața României!”

0
76

REVOLTĂ… Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea, a urmărit, în cursul zilei de ieri ceea ce s-a întâmplat în țară, de Ziua Națională a României. Dimineață, a ajuns la Vaslui, acolo unde a fluturat un steag tricolor, după care, acasă, a urmărit desfășurarea evenimentelor din ziua sacră a românilor.

Aseară, târziu, plin de mâhnire, acesta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj extrem de dur la adresa guvernanților, legat de modul în care Ziua Națională a României a fost confiscată de actuala guvernare:

„Sunt mâhnit, siderat și demoralizat…

Este cea mai tristă zi din viața României! Autoritățile locale au fost împiedicate de a organiza o sărbătoare de o așa mare importanță, o sărbătoare pe care de-altfel am organizat-o în fiecare an, atât noi, cât și precedesorii noștri!

Este inadmisibil ceea ce au putut realiza guvernanții noștri „dragi”, la comanda supremă a sașului de la Cotroceni, un președinte care a început cu adevărat să-și arate disprețul față de nația română, față de eroii noștri căzuți pe front pentru realizarea celui mai mare vis al țării noastre: UNIREA!

Este pentru prima dată în istoria țării când Guvernul a interzis ca Alba Iulia, considerată punctul ZERO al Unirii Principatelor Române, să-și îmbrace straie de sărbătoare într-o zi atât de importantă pentru neamul nostru!

Dragi români, ar fi bine să ne trezim și să vedem că toate lucrurile ce se întâmplă în țărișoara noastră nu sunt deloc întâmplătoare, ci prin atenta grijă a președintelui Johannis, cel care nu dă doi bani pe istoria țării noastre, pe obiceiurile și tradițiile noastre, pe credința noastră și pe identitatea țării noastre!

În această tristețe care astăzi mi-a eclipsat bucuria de a sărbători alături de consătenii mei dragi, am găsit totuși un gram de speranță că încă ne mai putem salva țara! Astăzi (1 decembrie, n.r.), Președintele Consiliului Județean Vaslui, domnul prof. Dumitru Buzatu, împreună cu bravul Primar al Vasluiului, ing. Vasile Pavăl, au organizat în Piața Civică din Vaslui Sărbătoarea Zilei Naționale a României! Toți participanții au putut fi prezenți doar în baza unor invitații puse la dispoziție de către organizatori, iar numărul acestora nu putea fi mai mare de 100 de persoane! Jandarmii ne-au vegheat atent, iar pentru a întări disprețul Președintelui României și al Guvernului său față de români, aceștia au fost însoțiți de mascații de la trupele speciale…

Mulțumesc organizatorilor că au făcut tot posibilul ca această zi să nu treacă ca oricare alta! Cu toată ființa mea îmi doresc ca această zi de 1 Decembrie să fie prima și ultima sărbătorită cu atâta tristețe!

Oricât de trist aș fi și oricât de supărat aș fi pe cei care vor să uităm de trecutul tău istoric, din toată inima îți spun: La mulți ani, țara mea dragă, la mulți ani, România!”.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!