Infractori din Neamț au tăiat ilegal o pădure din zona comunei Băcești! Sunt cercetați penal!

0
84

HAIDUCI… Un bărbat din comuna Bozieni, județul Neamț, a fost reținut de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere și sustragere fără drept de arbori din fondul forestier național.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești din cadrul Poliției Orașului Negrești au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Bozieni, județul Neamț, bănuit de comiterea infracțiunii de tăiere și sustragere fără drept de arbori din fondul forestier național.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în cursul lunii noiembrie a.c., bărbatul bănuit, împreună cu alți doi bărbați, ar fi tăiat și sustras 15 arbori din specia carpen, dintr-o pădure situată în vecinătatea localității Băbușa, com. Băcești, județul Vaslui.

În ziua de 27 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Negrești, luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, reprezentanți ai Ocolului Silvic Băcești și polițiști ai Secției 9 Poliție Rurală Ion Creangă din cadrul Poliției Municipiului Roman, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară emise de către judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Vaslui, efectuate la persoane implicate în activitatea infracțională derulată.

Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunii a fost recuperat integral și restituit persoanei vătămate.

În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbatul de 51 de ani pentru o perioadă de 24 de ore iar alți doi bărbați, din comuna Bozieni, în vârstă de 45, respectiv 23 de ani sunt cercetați în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a celor trei bărbați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here