Șofer vasluian amețit de alcool, oprit de polițiști în Vaslui! Patru șoferi au rămas fără permise, din cauza tulburelului!

0
39

CONTROALE… Zilele trecute, polițiștii rutieri vasluieni au acționat preventiv pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii accidentelor rutiere. Patru șoferi au rămas fără permise, fiind descoperiți sub influența alcoolului.

Duminică dimineață, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Hușului din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 44 de ani, din municipiul Vaslui.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În total, în județ au fost verificate peste 345 de vehicule și legitimate peste 375 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 36.000 lei. Dintre acestea, 140 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

 • Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele:
  • nerespectarea regimului legal de viteză (12),
  • conducerea sub influența alcoolului (4)
  • și depășirea neregulamentară (2);
 • cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost:
  • valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice (2)
  • și conducerea unui autovehicul care are montate anvelope uzate peste limita admisă (1).

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!