Nouă moldoveni cu documente false au fost întorși din drum, din vama Albița! Acum, au și dosare penale!

0
51

VIGILENȚI… Polițiștii de frontieră vasluieni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat la controlul de frontieră nouă cetățeni moldoveni, care intenționau să intre ilegal în România folosind documente justificative false.

Pe 2 decembrie a.c., în jurul orei 7.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-au prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, cinci cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 24 și 52 de ani, pasageri într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pasageri într-un autoturism marca Suzuki Vitara, înmatriculat în Republica Moldova, alte patru persoane cu cetățenie moldovenească, cu vârste cuprinse între 22 și 30 de ani.

În ambele cazuri, la controlul de frontieră, pentru a justifica scopul călătoriei și a li se permite intrarea în țară, pe lângă documentele de identitate, persoanele au prezentat și documente prin care au încercat să dovedească faptul că autoritatea competentă le-a aprobat cererile de redobândire a cetățeniei române, urmând ca depunerea jurământului de credință față de România să aibă loc în data de 2, respectiv 3 decembrie 2020.

Totodată, au constatat faptul că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond ale unora autentice, acestea fiind false.

În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele nu figurează în evidențele autorității cu dosare depuse pentru redobândirea cetățeniei române și nici cu programare pentru depunerea jurământului de credință.

Persoanelor nu le-a fost permisă intrarea în țară, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la falsificarea de instrumente oficiale.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!