Miracolul din seara Sfântului Nicolae! Un copil abandonat în spital a primit taina Sfântului Botez!

4
188

LUCRAREA DOMNULUI… În ajunul sfintei sărbători a Sfântului Nicolae, un copil abandonat în spital și care va ajunge în plasament familial la o familie iubitoare, a fost botezat în capela din curtea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Un gest aparte, un gest minunat săvârșit de părintele Petru Damian, întemeietorul și păstorul spiritual al capelei de la DGASPC Vaslui.

Un gest de o noblețe aparte, pentru că părintele Damian a mijlocit, numai în acest an, peste 30 de botezuri pentru copiii plecați în plasament familial, suflete nevinovate care l-au primit pe Dumnezeu în viața lor. Și nu este singurul gest minunat petrecut ieri în capela de la DGASPC. Doi copii frumoși, din sistemul de protecție a copilului au venit să se împărtășească înaintea marii sărbători a creștinătății, cea a Sfântului Nicolae.

„Simt că îmi împlinesc menirea pentru care Dumnezeu m-a ajutat să ridic, alături de colegii mei de la Direcție, această frumoasă capelă. Am botezat peste 30 de copii din sistemul de protecție numai în acest an. Mă îngrijesc ca, la fiecare botez, să găsesc nași cu iubire de Dumnezeu, cu credință, care își doresc să fie alături de finii lor, cărora le vor îndruma pașii în viață.

Fie că sunt din Vaslui, fie că sunt din alte județe, multe familii au răspuns chemării mele și au acceptat să boteze copiii din sistemul de protecție a copilului.

Pe lângă oficierea slujbelor de botez, am ales să ofer Sfânta Împărtășanie și copiilor din sistemul de protecție. În ajun de Moș Nicolae, doi copii din sistem, care au postit până acum, au fost împărtășiți la capela Direcției. Sunt gesturi pe care le facem în fiecare vineri și sâmbătă în acest lăcaș minunat”,

ne-a spus părintele Damian.

În urmă cu câteva zile, la capela DGASPC Vaslui s-a mai petrecut un fapt demn de menționat. Fiind hramul capelei, în prezența unui număr redus de credincioși, capela a răsunat de glasurile corului de maici de la Mănăstirea Moreni, semn că, atunci când pui suflet în ceva, cu siguranță vei obține ceea ce-ți dorești.

Pentru părintele Petru Damian, capela de la DGASPC Vaslui rămâne locul în care se petrec miracole. Anii de trudă pentru ridicarea acestui lăcaș de rugăciune încep să dea roade. Pentru că Dumnezeu veghează asupra celor care intră în acest sfânt lăcaș.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here