Sute de polițiști, pompieri și jandarmi vasluieni sunt la datorie, în ziua alegerilor! Vor fi patrule de poliție în tot județul!

0
296

MOBILIZARE… Structurile teritoriale din cadrul M.A.I., din județul Vaslui, sunt angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din 6 decembrie 2020, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Vaslui. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum și un mod de acțiune corect și echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază și protecție instituite la locațiile secțiilor de votare presupun prezența efectivelor pentru a preveni apariția unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în perioada 5-6 decembrie a.c., 733 de efective, dintre care 174 de polițiști, 176 de jandarmi, 172 de pompieri, 205 polițiști de frontieră, vor asigura paza și protecția a 536 de secții de votare, din totalul celor 542 ce s-au constituit pe raza județului Vaslui, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I. (polițiști din cadrul Biroului Județean pentru Imigrări Vaslui, Biroului Județean Poliție Transporturi Vaslui și Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Vaslui).

Duminică, 6 decembrie a.c., peste 255 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, polițiștii angrenați în paza și protecția secției de votare vor fi sprijiniți, la solicitare, de patrulele de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție, care își vor desfășura activitatea în zonă.

Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente, vor fi asigurate rezerve de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, peste 80 de polițiști, 50 de jandarmi, 25 de polițiști de frontieră și 23 de pompieri vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, personalul M.A.I. va efectua misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui va avea în responsabilitate 174 de secții de votare, constituite în 169 de locații, unde vor fi prezenți 174 de polițiști, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui va avea în responsabilitate 160 de secții de votare dispuse în 77 de locații, unde vor fi prezenți 172 de pompieri, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui va avea în responsabilitate 88 de secții de votare dispuse în 88 de locații, unde vor fi prezenți 176 de jandarmi, iar Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui va avea în responsabilitate 114 secții de votare dispuse în 113 locații, unde vor fi prezenți 205 polițiști de frontieră.

Jandarmii militari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „General de brigadă Mihail Racoviță” Vaslui vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

172 de pompieri militari asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

Premergător procesului electoral, pompierii militari au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situațiilor de urgență cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.