PSD câștigă alegerile de la Vaslui! Nelu Tătaru încasează o bătaie electorală rușinoasă!

1
175

SURPRIZE, SURPRIZE… Cu 37% la Camera Deputaților și aproape 38% la Senat, Dumitru Buzatu reușește să câștige alegerile parlamentare din județul Vaslui, încadrându-se în estimările inițiale, care indicau PSD-ul local undeva la 40%.

PNL, în schimb, cu un Tătaru la butoane care nu a făcut nicio secundă campanie electorală în județul său, după principiul “Las’ că mă votează ei”, ia un scor rușinos, care ar trebui să-l facă pe ministrul Sănătății să-și depună mandatul de președinte de organizație județeană: 21% la Camera Deputaților și aproape 22 de procente la Senat.

Uluire totală! Alianța pentru Unitatea Românilor, un partid înființat acum un an, al cărui campanie a constat din plimbatul cu un autocar inscripționat prin țară – cu scandalul de rigoare la Vaslui, atunci când cei de la AUR au fost încolțiți de Poliția Locală! – șochează în județ și scoate peste 12 procente, luând din voturile liberalilor nemulțumiți de Tătaru.

USR-PLUS Vaslui, care era creditat cu 12 procente înainte de deschiderea secțiilor de votare, ia doar 10% la Senat și Camera Deputaților, iar Mihai Botez tremură serios în așteptarea unui scaun de deputat. PRO România ia un scor neașteptat de mic, doar ceva mai mult de 6 procente, în timp ce PMP este rușinea alegerilor parlamentare la Vaslui, cu doar 4%.

Concluzia? Vasluienii au taxat gafele guvernării liberale, i-au taxat și pe cei de la USR, văzuți la fel de vinovați ca și liberalii, în unele decizii din ultima perioadă, în vreme ce necunoscutul AUR intră în poziția USR de acum 4 ani, reușind un scor uimitor. Armata de primari a lui Buzatu și-a făcut datoria, așa că la PSD trebuie să fie liniște în această perioadă. Eduard Popica, Adrian Solomon și Gabriela Crețu au deja mandatele de parlamentari PSD în buzunare, se așteaptă redistribuirea voturilor.

Culmea, deși a înregistrat un scor catastrofal, mult sub scorul național al PNL, care este de 25%, Tătaru pleacă și el în Parlament, ca deputat! De fapt, ministrul Sănătății a acționat după dictonul “După mine, potopul”. El să iasă parlamentar, ce l-a mai interesat de restul organizației PNL?, spun unii liberali.

VASLUI – SenatVASLUI – Camera Deputaților
PSD: 38,00%PSD: 36,90%
PNL: 21,57%PNL: 21,15%
USR-PLUS: 10,80%USR-PLUS: 10,35%
AUR: 12,54%AUR: 12,73%
UDMR: 0,71%UDMR: 0,50%
ProRomânia: 6,45%ProRomânia: 6,18%
PMP: 3,74%PMP: 3,43%
Alt candidat: – 0,00Alt candidat: – 0,00

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.