Cum a ajuns PNL Vaslui un partid de cumetrii politice! Rezultat dezastruos pentru “salvatorul României”!

0
270

RUȘINOS… 25.487 de voturi. Atât lua dr. Nelu Tătaru, actualul ministru al Sănătății, la alegerile parlamentare pentru Senatul României, în decembrie 2016, candidând din partea PNL Vaslui. La alegerile din 6 decembrie, Tătaru contorizează în dreptul său 19.883 de voturi, fapt care îi aduce un post de deputat PNL.

Cu un minus de aproape 5.000 de voturi față de 2016, Tătaru demonstrează că imaginea sa s-a deteriorat constant, deși la voturile la europarlamentare sau președinție alegătorii din județul nostru au mers pe mâna PNL. Modul în care ministrul Sănătății a acționat în perioada pandemiei – scandalurile cu măști și dezinfectanți, închiderea piețelor, blocaj la unitățile de alimentație publică etc. – au făcut ca Tătaru să fie văzut drept un personaj negativ, de către vasluieni.

Plus că, acționând la modul în care PSD o făcea pe vremuri, ministrul Tătaru a tras sfori pentru ca “băiatul lui mămica”, în speță tânărul Tudor Polak, să ajungă secretar de stat în Ministerul Muncii. De altfel, Polak a ajuns omul pe care Tătau se bazează în județ, lucru incredibil, taxat de mulți liberali la aceste alegeri.

Dar, dincolo de aceste considerente, să spunem că dezastrul PNL Vaslui – degeaba se îmbată cu apă rece liberalii, că au scor mai bun decât în 2016, bla-bla-bla – se datorează distrugerii sistematice a organizației liberale. Oamenii de valoarea din PNL au fost dați afară și s-a ajuns ca, la Vaslui, deciziile să fie luate de Polak, Veziteu sau Onofrei, oameni care ar lua procente de ordinul alcoolemiilor, dacă ar candida undeva, singuri, fără partid în spate.

S-a ajuns ca omul din umbră al organizației județene, pe care Tătaru se sprijină la Vaslui, să fie Robert Vlada, cumătrul său, soțul Mihaelei Vlada, un personaj controversat din afacerea Antibiotice Iași. Vlada a fost numit secretar general adjunct, după ce Marius Arcăleanu a fost zburat, la ordinul lui Tătaru!, din toate funcțiile din partid.

De fapt, un alt motiv pentru care PNL Vaslui a obținut un scor sub media partidului a fost și bătaia de joc la adresa lui Arcăleanu. Omul care i-a adus 51.000 de voturi lui Tătaru a fost scos din funcția de secretar general, în locul său fiind numit obedientul traseist politic Daniel Onofrei.

Așa a înțeles Tătaru să conducă partidul, de când este președinte: dicreționar, netransparent, pe muțește, cu cumătrii. Nicio conferință de presă, nicio vizită prin județ în campania electorală, dar, iată, a ajuns parlamentar de Vaslui, deputat. I-a fost teamă să intre pe listele la Senat, știa că riscă să nu prindă nimic.

Perioadele scandaloase în care Dan Marian și Ion Vrânceanu conduceau organizația PNL de la Vaslui sunt o nimica toată, pe lângă dezastrul făcut de chirurgul hușean, care a dat afară toți liberalii de valoare și s-a înconjurat de oameni slabi, docili, care stau cu capul plecat în fața sa. Marian și Vrânceanu au construit și au dezvoltat organizația PNL, față de Tătaru. Acesta e adevărul.

Apropo, ați mai auzit de o conferință de presă susținută de Tătaru, în ultimul an?

De fapt, ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri parlamentare demonstrează încă un lucru: ministrul Sănătății s-a temut să candideze împotriva lui Buzatu, la alegerile pentru CJ Vaslui. Știa că va fi făcut zob de PSD, în județ, neavând o imagine publică bună prin locurile în care a copilărit și în care muncește. Nici liberalii vasluieni nu-l mai suportă și, probabil, în curând, vor apărea și primele scandaluri publice în interiorul PNL Vaslui.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.