După inexistentul senator moldovean Ion Hadârcă, AUR ne pune pe cap doi parlamentari din Chișinău!

0
109

BLESTEM… În 2016, scriitorul Ion Hadârcă, parașutat de la Chișinău pe listele Senatului de la Vaslui, din partea ALDE (cu acordul și complicitatea lui Călin Popescu Tăriceanu), ajungea senator de Vaslui, printr-un ciudat și de neînțeles joc electoral, al unor legi strâmbe și nedrepte. Patru ani de tăcere și câteva declarații legate de unirea României cu Republica Moldova. Atât.

În 2020, atenție!, scenariul se repetă. De data aceasta, Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR), o formațiune de care nu auzise nimeni până acum, al cărei singur merit era viralizarea pe rețelele de socializare ale unor filmulețe, duce în lupta electorală două nume, ambele din Republica Moldova. Cu cele 12.011 voturi, Raisa Enache este foarte aproape de a ajunge deputat AUR de Vaslui, în timp ce colegul acesteia din Republica Moldova, Andrei Busuioc, cu un număr aproape de voturi, așteaptă să vadă dacă va deveni senator AUR de Vaslui.

Este halucinant ce se petrece, spun mulți vasluieni cu care am discutat în ultimele zile. De unde vin cele 12.000 de voturi, la Vaslui, pentru un partid care a avut singurul „merit” de a fi trecut cu autocarul prin centrul Vasluiului, o singură dată, acolo unde s-au fluturat câteva steaguri și s-a stârnit un scandal cu Poliția Locală?

Cine a votat AUR, la Vaslui? Tinerii? Cei plictisiți de politica românească, dar ușor de manipulat de rețelele de comunicare socială? Cum a convins George Simion, un român care a trecut o singură dată prin Vaslui în campania electorală, să convingă 12.000 de vasluieni să-l voteze? De neînțeles!

Cifrele oficiale arată o situație absolut incredibilă în județ. Sunt zone în județul Vaslui în care nu există internet și în care AUR a obținut rezultate uluitoare. De unde au auzit acele persoane de alianța lui George Simion? După episodul 2012, în care vasluienii votau partidul lui Dan Diaconescu, și 2016, în care alegătorii locali mergeau masiv pe mâna USR, suntem în 2020 în fața unui alt experiment politic.

Crede cineva că, în cazul în care cei doi cetățeni moldoveni de la AUR vor intra în Parlament, pe listele județului Vaslui, vor face ceva pentru județul în care au fost aleși? Mulți vasluieni cu care am vorbit în ultimele zile ne-au spus: „Nu, nu vor face nimic pentru Vaslui, nu-i leagă nimic de noi. Își iau salariile de mii de euro pe lună, nu au legături cu vasluienii. Vom fi cazul Hadârcă 2„. Și, probabil, au și dreptate. Dar, experimentele continuă pentru vasluieni. După 4 ani de Hadârcă fantomatic, urmează alți 4 ani de AUR total inexistent?

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!