„Băiatul cu rucsacul” și „băiatul lui mămica” au devenit parlamentari de Vaslui! Plus doi cetățeni moldoveni, de la AUR!

0
93

LISTA… Site-ul Știripesurse.ro a publicat, seara trecută, lista cu cei 10 parlamentari de Vaslui, care au câștigat mandatele de deputați și senatori pentru județul nostru. Să spunem, din capul locului, că șansele – minime! – ale lui Aurel Căciulă și Valeriu Caragață, de la PSD, s-au spulberat complet, prin intrarea în cursă a tânărului Tudor Polak și a bârlădeanului Iulian Bîca, consilierul personal al primarului Boroș, ambii de la PNL. Cei doi aveau resturi de voturi mai mari, deși nu aveau un mandat complet, deci au putut fi declarați drept parlamentari cu acte în regulă. A fost o chestiune de așteptare, funcție și de ce urma să se întâmple cu PMP, care nu a intrat în Parlament.

Mai trebuie făcută o observație: pe lângă cei doi necunoscuți de la Chișinău, care devin parlamentari de Vaslui – Raisa Enachi, Camera Deputaților, și Andrei Busuioc, Senat – reintră la Camera Deputaților „băiatul cu rucsacul”, președintele USR-PLUS, Mihai Botez. Din nou noroc de o lege electorală proastă, făcută în bătaie de joc de niște parlamentari care își urmăresc doar interesele. Botez a avut doar 9.700 de voturi, iar pragul pentru un deputat era de 14.000 de voturi. Deci, cu 3.300 mai puține decât pragul normal. Dar, mă rog, omul revine în forță, după ce la finele mandatului trecut și-a dat demisia, pentru a nu încasa pensie specială.

Revine în forță și senatoarea PSD Gabriela Crețu, cea care spunea despre vasluieni că „Lasă, că mă votează ei”, în timp ce ministrul Nelu Tătaru, căruia nu i-a păsat deloc de campania electorală de la Vaslui, este trimis în Parlament pe post de deputat. Așa au dorit vasluienii, așa au votat. Profitând de legea tâmpită și imperfectă, intră în Parlament, cu doar 5.000 de voturi rest, și tânărul protejat al lui Tătaru, Tudor Polak, „băiatul lui mămica”, așa cum i se spune prin Vaslui.

Deși a înregistrat un scor dezastruos și ar fi trebuit să urmeze exemplul lui Tomac, dr. Tătaru se încăpățânează să stea în fruntea PNL, deși organizația liberală trece prin cea mai neagră perioadă din existența sa. Nu o spun numai adversarii politici, o recunosc și liberalii, care stau cu capul plecat în fața ministrului Sănătății și nu iau atitudine. Cum-necum, cu un scor electoral aproape la jumătate față de PSD, Tătaru pozează din nou în învingător, deși la parlamentare nu a luat nici măcar 50% din cât a obținut Marius Arcăleanu la alegerile locale. A pierdut în fața PSD în multe comune, dar continuă să stea în fruntea PNL Vaslui.

Ca o concluzie de final, PSD trimite în Parlamentul României 3 deputați și 1 senator, PNL – 2 deputați și 1 senator, AUR – 1 deputat și 1 senator, USR – 1 deputat. O listă pestriță, cu multe personaje noi, care fie vor claca și ne vor face peste 4 ani să spunem „Oare, de ce i-am votat?”, fie vor gândi la binele vasluienilor, să facă legi mai bune. Vom fi cu ochii pe ei!

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!