Premierul propus de PSD îl face zob pe Tătaru: „A pierdut controlul în ce privește pandemia!”

0
85

Medicul Alexandru Rafila, care este propunerea PSD pentru funcția de premier, l-a criticat ieri în termeni foarte duri pe chirurgul hușean Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Rafila îl acuză pe Tătaru pentru că ar fi „pierdut controlul în ce privește pandemia”, avertizând că evoluția cazurilor de infecție cu COVID „nu e favorabilă”.

Medicul Rafila crede că Tătaru nu a întărit sistemul de sănătate în timpul pandemiei de COVID-19. De asemenea, Rafila a mai spus că România „a ajuns la un platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă”.

„În ultimele două luni, Guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă.

Am ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate”,

a declarat dr. Alexandru Rafila, la Digi24.

Eu cu Tătaru am interacționat puțin în ultimele 6 luni. El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca săîntrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România.

Comisia tehnică nu s-a întrunit de 3 luni de zile. Ministrul nu trebuie să meargăîn vizite de lucru, ci să pună în funcțiune un mecanism care să ducă la rezolvarea acestor probleme”,

a declarat Alexandru Rafila, care a deschis lista PSD la Camera Deputaților în București la alegerile parlamentare.

„Nu putem avea 7000 de cazuri la nivel național, din care 2.000 în București. Eu cred că s-a cam pierdut controlul. Ocuparea spitalelor este la refuz în țară. Nu mai este niciun pat liber. Întreaga capacitate de ATI este ocupată”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!