Safir - ceva bun pentru gratar

O fotografie uluitoare, de acum peste 80 de ani! Un sat întreg s-a pozat în fața bisericii!

Lipovăț 1938 – domni, țărani, militari, străjeri, de la copii la bătrâni, toți în fața bisericii satului

DOCUMENT… O pagină de Facebook, denumită Glasul Teiului, a prezentat, în urmă cu câteva zile, una dintre fotografiile care te fac să vezi într-o lumină nouă satul vasluian, așa cum era el înainte de al doilea Război Mondial. Cu mic, cu mare, toți sătenii din Lipovăț s-au strâns în preajma unei bisericii abia sfințite, cea cu hramul Sfântului Gheorghe, și au stat să fie pozați de un fotograf care venise la acel eveniment.

Este o fotografie-unicat pentru județul Vaslui și o bucurie să vezi atâtea sute de oameni care stau cuminți în fața aparatului de fotografiat, uitând pentru o secundă de problemele lor, mândri că fac parte din comunitatea Lipovățului.

„Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte. Această fotografie face cât istoria Lipovățului. Cred că e cea mai frumoasă și mai grăitoare! Aproape 600 de oameni, formând un trup și un suflet, s-au adunat în numele lui Hristos la sfințirea Bisericii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, din Lipovăț.

Fotografia a fost făcută în vara anului 1938 (acum 82 de ani), cu prilejul sfințirii bisericii (preot Nicolae Lazăr) și este un veritabil document istoric.

Oameni de toate vârstele și din toate categoriile sociale, părinți, bunici , străbunici, majoritatea plecați la Domnul, poate unii încă în viață, uniți în jurul unui ideal: CREDINȚA!

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: