Un nou proiect în învățământul vasluian: „t-EACH for all and EACH”! 2.400 de copii în risc de abandon școlar, beneficiari!

0
44

COMUNICAT…

Numărul de referință al proiectului 2019-EY-PMIP-0009

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui, în calitate de beneficiar al proiectului: „t-EACH for all and EACH”, finanțat prin Granturile SEE – Mecanismul Financiar 2014-2021- Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România.

Perioada de derulare a proiectului: 18.01.2021 – 17.12.2021

Tema proiectului: Prevenirea abandonului școlar

Obiectivul general al proiectului: îmbunătățirea competențelor experților educaționali în domeniul prevenirii abandonului școlar, în vederea adaptării metodelor de lucru cu elevii aflați în situație de risc de abandon școlar.

Obiective specifice:

  • O1. Dezvoltarea de noi abilități de lucru cu elevii/copiii aflați în situație de risc de abandon școlar, pentru 2 profesori ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui la toate nivelurile educaționale, până în decembrie 2021.
  • O2. Dezvoltarea competențelor care au la bază principiul învățării aprofundate, realizarea de legături între subiecte și integrarea conceptelor, pentru un număr de 4 experți educaționali ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui, în vederea flexibilizării actului didactic, pentru lucrul cu elevii care se află în risc de abandon școlar, până în decembrie 2021;
  • O3. Dezvoltarea abilităților de transfer de competențe și cunoștințe dobândite la nivel internațional și sprijinirea schimbului de bunelor practici, în ceea ce privește activitățile de lucru cu elevii în risc de abandon școlar, în 6 școli din județul Vaslui, până în decembrie 2021.

Proiectul cuprinde 6 mobilități de formare, la care vor participa 6 experți educaționali ai CJRAE Vaslui. Doi consilieri școlari vor participa la cursul „Diverse Society – Diverse Classroom”, susținut de Inter Cultural Iceland, în Islanda Borgarnes, în perioada 7 martie – 13 martie 2021 și 4 consilieri școlari vor participa la cursul „Cross-disciplinary teaching – a practical exploration”, susținut de NewSchool, în Norvegia, Oslo, în perioada 23 august – 25 august 2021.

Rezultatele proiectului:

  • – 2 consilieri școlari vor aplica modelul gândirii critice și creative cu elevii lor de la clasă; vor implementa învățarea prin colaborare; vor învăța cum să creeze un mediu incluziv pentru elevii aflați în risc de abandon școlar și, de asemenea, vor aplica noi metode de predare și evaluare adaptate nivelului și nevoilor acestora.
  • – 120 de profesori din 6 școli considerate a avea un număr mare de elevi cu risc de abandon școlar vor beneficia de transferul de informații;
  • – 2400 de elevi în risc de abandon școlar vor beneficia de un stil de predare inovativ si adaptat caracteristicilor lor.

Rezultatele așteptate pe termen lung: îmbunătățirea prezenței școlare în rândul elevilor din cele 6 școli vizate în proiect; creșterea motivației pentru învățare a elevilor în risc de abandon școlar și îmbunătățirea metodelor de predare, precum și adaptarea acestora la nevoile elevilor.

  • DATE DE CONTACT:
  • Nume: Cîmpianu Gina
  • Email: gina.cimpianu@yahoo.com

DIRECTOR C.J.R.A.E. Vaslui, Prof. Laic Daniela”

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!