Vrem o „țară ca afară”, dar cu apucături de… stepă!

0
90

CIVILIZAȚIE, TE MĂNÂNC!… Cu ceva timp în urmă, circula o știre prin presa românească, căreia puțină lume i-a dat atenție. Se spunea că, prin luna decembrie, într-o suburbie a Londrei, câțiva români s-au apucat să taie un porc, pentru că așa știau ei din moși strămoși că se face de Crăciun. Dintr-o dată, curtea s-a umplut de polițiști, în timp ce un elicopter survola zona. Vecinii au sunat la Poliție, pentru a raporta faptul că un porc se taie în cartierul lor, lucru nemaiauzit până atunci. Nu mai spunem că românașii au fost reținuți, amendați peste măsură, plus alte măsuri coercitive.

Ei bine, Vasluianul.ro v-a prezentat ieri un caz considerat drept un atac la valorile europene, valori cu care dorim să ne identificăm. În zona Traian, din Vaslui, pe un spațiu viran de peste 1.000 mp, un cetățean iese cu o pasăre în mână și, după ce animalul scoate strigăte disperate și toți vecinii ies la geam, omul își vede liniștit de treabă și taie orătania, sub privirile copiilor și ale părinților ieșiți la plimbare.

Înțelegem nevoia de hrană, înțelegem faptul că animalele sunt sacrificate pentru masa zilnică, dar lucrurile s-au schimbat. Dacă stai la bloc, comportă-te corespunzător! Nu ca ultimul țăran, care iese în parc să-și taie gâsca, rața sau cocoșul! Când omul este în curtea lui, la țară, face ce dorește. Dar, când ești la bloc, nu poți să te comporți ca un sălbatic! De asta, la oraș nu se taie animale pe unde vrea fiecare și toată carnea se cumpără de la magazin. Sunt reguli clare. Așa se face în Europa, în SUA, în lumea largă. Numai la noi vezi astfel de sălbăticii, de am ajuns de râsul Europei.

Vreți „o țară ca afară”? Clădiți o țară ca afară, nu folosiți sloganuri de doi lei, pentru a vă comporta ca sălbaticii (mesaj pentru cei care ne-au criticat foarte dur, pentru că am scris despre fapta acelui vasluian, n.r.). Viața la bloc înseamnă conviețuire și respect pentru toți cei cu care trăiești acolo. Dar, când vezi că vecinul taie animale în parcul blocului, mai poți cere respect?

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!