Surpriza primarului Pavăl, în prag de An Nou! Vasluiul va avea laborator de testare Covid și punct de vaccinare!

0
84

TESTĂRI… Până în luna februarie, municipiul Vaslui va avea un laborator de testare Covid 19, într-un spațiu pus la dispoziție de primărie. Este vestea anunțată, ieri, de primarul Vasile Pavăl, care a spus că în aceeași clădire, un spațiu în care a funcționat cândva CJAS, după care au fost cabinete medicale și unitate de dializă, în zona Gării, va fi și un punct de vaccinare anti-Covid. Primarul a anunțat că lucrările la laborator sunt finalizate, urmând ca Direcția de Sănătate Publică Vaslui să-l doteze cu aparatură medicală.

Anterior, Consiliul Local Vaslui a aprobat o hotărâre în vederea refacerii infrastructurii acestui spațiu, situat pe strada Republicii, bl. 350, scara A, parter. Lucrările au însemnat văruirea completă a spațiului, montarea de uși cu deschidere automată pentru camerele de lucru a echipamentelor medicale, spații de așteptare etc.

„Suntem la faza în care spațiul respectiv se dotează cu aparatură, totul este pus la dispoziție de DSP Vaslui. Punerea în funcțiunea va fi probabil după data de 1 ianuarie 2021. Spațiul se va preda prin proces verbal”, a anunțat Pavăl, care a spus că investiția în modernizarea laboratorului, cât și a viitorului punct de vaccinare, se ridică la 600.000 lei. Spațiul în care vor funcționa laboratorul și punctul de vaccinare nu a fost folosit de mai mulți ani, astfel încât a necesitat lucrări de reabilitare masive.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here